Castratie straatkatten project Griekenland

Vrijwilligerswerk

Elk jaar gaat onze dierenarts Steffie samen met nog twee of drie andere dierenartsen en een aantal paraveterinairen naar het Griekse eiland Patmos om straatkatten te castreren (katers en poezen). Door dit castratie project houden ze de kattenpopulatie per regio stabiel en voorkomen ze dat de katten overlast bezorgen aan de toeristen en eiland bewoners. Dit jaar zal Steffie eind april naar Patmos afreizen.

steffie naar patmos

Waar?

Patmos is een klein eiland in Griekenland (behorende bij de eilandengroep Dodekanesos) en telt ongeveer 3000 inwoners. Ondanks de vele dieren die op dit eiland wonen, is er geen vaste dierenarts aanwezig. Er zijn met name veel katten op Patmos die zorgen voor een ongewenste overpopulatie.

Met het jaarlijks terugkerende castratie project proberen we de hoeveelheid katten op het eiland te beperken.

Wat doen we?

Naast het castreren van poezen en katers proberen de dierenartsen in deze week ook alle andere dieren in nood te helpen. De hulp die ze kunnen bieden is soms beperkt door de middelen die de artsen tot hun beschikking hebben.
De hond van dierenarts Steffie is op deze manier in Nederland terecht gekomen. Deze hond werd op straat gevonden met twee gebroken poten. De dierenartsen konden op Patmos onvoldoende hulp bieden en hebben besloten de hond naar Nederland te halen waar hij de juiste zorg kon krijgen.

De eilandbewoners hebben meestal geen geld om de dierenarts te betalen. Door de vrijwilligers te overladen met lekker eten tonen zij hun teken van waardering. Materialen en medicatie nemen de vrijwilligers zelf mee en worden in Nederland verzameld. Reiskosten worden door de vrijwilligers zelf betaald. Verblijf wordt meestal door een eilandbewoner met een goed hart voor de vrijwilligers geregeld!

 

Hoe kan u ons helpen!

Voor dit castratie project zijn er bepaalde middelen waar veel behoefte aan is.
Wilt u een steentje bijdragen? Via onze webshop kun u zelf kiezen wat u doneert aan het castratie project.

Er is een keuze tussen steriele handschoenen, afdekdoeken of hechtmateriaal.

Voor elke donatie die wordt gemaakt, zet Caressa dierenziekenhuizen de verdubbellaar in!

Reacties van anderen (2)

Dietha Swart

Patmos
Cijfer 10
Sinds enkele jaren help ik mee met dit project, het is in een woord geweldig wat deze mensen doen. De dieren van Patmos zijn dankbaar!
Lees meer

Madelon de beer

Krommenie
Cijfer 10
Ik zou Caressa aanbevelen
Wat een mooi initiatief. Dan doe je er tenminste wat aan anders los je het nooit op.
Lees meer

Deel uw eigen ervaring