Onderzoek vuurwerkmedicatie

Bij Caressa dierenziekenhuizen proberen we altijd ons steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en verbetering van de zorg voor onze huisdieren. Op dit moment doen we mee aan een onderzoek naar een nieuw medicijn tegen vuurwerkangst bij honden. Dit onderzoek wordt gehouden op onze vestiging in Amsterdam. Vuurwerkangst bij honden is iets waar veel hondeneigenaren mee te maken krijgen, het is een veel voorkomend probleem dat moeilijk te trainen is en waarbij we altijd op zoek zijn naar goede ondersteunende medicatie en voedingssupplementen.

Wat houdt het onderzoek in?
Het onderzoek wordt georganiseerd door een groot farmaceutisch bedrijf. Om de betrouwbaarheid van het onderzoek te vergroten wordt er gewerkt met een dubbelblind placebo gecontroleerd onderzoek. Placebo gecontroleerd betekent dat een deel van de dieren de werkelijke medicatie krijgt, maar ook een deel van de dieren een placebo krijgt. Dubbelblind betekent dat eigenaar noch dierenarts op de hoogte is welke hond de werkelijke medicatie krijgt of de placebo.
Het onderzoek wordt begonnen met een screening aan de hand van een vragenlijst. Indien uw hond geschikt bevonden wordt voor deelname aan het onderzoek, zullen tijdens het traject de volgende onderzoeken plaatsvinden om te beoordelen of u hond aan de gezondheidseisen voldoet:
– Grondig lichamelijk onderzoek, zowel aan het begin als aan het einde van het vuurwerkonderzoek.
– Bloedonderzoek.
Indien uw hond aan de gezondheidseisen voldoet, dan krijgt u de onderzoeksmedicatie mee en een observatie vragenlijst.

Let op, de medicatie kan de werkzame stof bevatten, maar kan ook een placebo zijn. Tijdens oudjaarsdag, -avond en -nacht zult u worden gevraagd om op verschillende tijdstippen een observatielijst in te vullen.

Voor wie is het onderzoek geschikt?
Hondeneigenaren die langer dan 1 jaar in het bezit zijn van een hond en waarvan de hond angstig is voor vuurwerk.

Intensiteit en aanmelding
U kunt zich aanmelden door het invullen van een vragenlijst op de praktijk. Aan de hand van deze vragenlijst wordt gekeken of uw hond geschikt is voor het verdere traject. In totaal zal u dus 2x met de hond bij de dierenarts op de praktijk komen en 2x zonder hond.
Dit onderzoek wordt door ons betaald en is voor u geheel gratis!
Bij volledige afronding van het onderzoek ontvangt u van ons een kleine vergoeding als dank voor uw deelname.

Mocht u meer informatie willen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
Bij interesse kunt u tijdens openingstijden langskomen voor het invullen van de vragenlijst, we zijn dagelijks van 08.30 tot 19.30 geopend.

Deel uw eigen ervaring