Dierenarts – Alice Meijer -

Dierenarts – Alice Meijer

Zolang ik mij kan herinneren, wilde ik al dierenarts worden. Dus liep ik vanaf jongs af aan mee in de praktijk tijdens de schoolvakanties. Nu ik voor een dierenziekenhuis werk, kan ik wel stellen dat een kinderdroom is uitgekomen.

Mijn studie aan de faculteit van Utrecht heb ik ook gebruikt om projecten en stages te volgen in het buitenland. Zo heb ik Polen, Servië, Kosovo en Albanië mogen bezoeken en mij daar ingezet voor zwerfdieren.

Werken in Dierenziekenhuis Amsterdam is dan weer het andere uiterste. Door zo veel mogelijkheden en zo’n deskundig team kan de beste zorg geboden worden, op maat gemaakt voor zowel onze dieren als eigenaren. Dat maakt het werk altijd uitdagend en zorgt dat je het beste uit jezelf haalt voor de patiënt.

Ik heb sinds 2 jaar een lieve oude zwerfkater genaamd Beest, die na lang wennen en veel geduld zich eindelijk heeft ontpopt tot een echte knuffelkat. Hopelijk komt er ooit nog een hond bij. Tot die tijd leen ik zo nu en dan de Stabij, Nyk, van mijn ouders om mee te wandelen en hardlopen.