Assistente- Annemarije Roeland -

Assistente- Annemarije Roeland

Zoals veel collega’s, wist ik ook al op heel jonge leeftijd dat ik graag met dieren wilde werken. Na een minder leuke stage bij een dierenkliniek, had ik besloten nooit in een dierenartsenpraktijk te gaan werken….! Toen er een vacature was bij een kliniek besloot ik het nog een kans te geven. Het is toch nog goed gekomen, want, na eerst 3 jaar bij een andere praktijk te hebben gewerkt, werk ik nu alweer sinds mei 2010 met heel veel plezier in een leuk en enthousiast team bij het Dierenziekenhuis Amsterdam.

Werken bij het Dierenziekenhuis betekent dat elke dag anders is. Dat maakt het werk heel erg afwisselend en, door de vele onderzoeksmogelijkheden die we hebben, ook heel interessant. Het is altijd druk en je weet van tevoren nooit helemaal hoe de dag zal lopen; het programma kan zomaar veranderen doordat er opeens een spoedpatiënt binnen komt.

Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen en dieren. Daarom ben ik veel bij de balie te vinden. Maar de opname vind ik ook leuk en het is fijn om een dier na een opname weer mee naar huis te kunnen geven.

Ik haal veel voldoening uit het begeleiden van dieren met chronisch nierfalen en diabetespatiënten. Ik probeer, samen met de eigenaren, een zo stabiel mogelijke situatie voor hun dier te creëren. Ik vind het ook een uitdaging om dieren met overgewicht te begeleiden naar een gezond gewicht, of te adviseren en mee te denken met andere voedingsvragen van eigenaren.

Op dit moment heb ik zelf geen huisdieren, maar daar komt hopelijk snel verandering in. Er komen regelmatig dieren bij ons binnen die een nieuw tehuis zoeken. Binnenkort is er vast één die mijn hart verovert!