Assistente – Lois Krop -

Assistente – Lois Krop

Mijn naam is Lois Krop en in oktober a.s. hoop ik paraveterinair te zijn. Toen ik op de basisschool zat, riep ik altijd dat ik met dieren ging werken en dat ik ze allemaal beter wilde maken.

Soms maken we echter andere keuzes en zodoende heb ik eerst een opleiding, toeristisch medewerker, gedaan. Maar omdat de ‘beestjes’ bleven trekken, ben ik algauw overgestapt. Tijdens mijn huidige opleiding, was ik ook stagiaire bij Caressa in Amsterdam. Al op mijn allereerste dag werd ik overladen met alles wat het dierenziekenhuis te bieden heeft: operaties, steriel staan, rx foto’s, echo, bloedonderzoek, opname enzovoort. Ik voelde me direct helemaal op mijn plek.

Na mijn stageperiode kon ik gelijk aan de slag in het team van Caressa in Haarlem. De combinatie van mens en dier spreekt mij erg aan. Samen dezelfde passie voor het dier delen en voelen. Dit maakt het werken met mijn collega’s alleen maar leuker. Het motiveert mij om meer te willen leren. Gelukkig zijn er veel opties om me in te specialiseren. Op dit moment vind ik alles leuk om te doen en dat vergemakkelijkt mijn keuze die ik later in mijn loopbaan hoop te maken.