Assistente – Marloes Hiemstra-Burger -

Assistente – Marloes Hiemstra-Burger

Mijn naam is Marloes Hiemstra-Burger en ik ben geboren en getogen in Friesland. Daar woon ik nog steeds met mijn man en kindjes. Ik rij twee keer per week naar Amsterdam om te werken in het Dierenziekenhuis Amsterdam. Woensdag en zaterdag zijn mijn vaste werkdagen.

Het werken in het dierenziekenhuis doe ik alweer een hele tijd, namelijk sinds juli 2004. Ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin.
We werken met een fijn team; dat maakt het werken extra leuk. Daarnaast is het werken in het Dierenziekenhuis erg afwisselend, vooral de combinatie van werken met mensen en dieren vind ik erg leuk. In het Dierenziekenhuis ben ik vooral te vinden achter de balie waar ik met veel plezier de mensen informeer en adviseer. Ook assisteer ik de dierenarts regelmatig in de spreekkamer.
Mijn opleiding heb ik met succes afgerond in Meppel. Daar heb ik mijn Kaderfunctionaris Dierzorg diploma behaald en mijn diploma voor Paraveterinair Dierenartsassistente.
In het dierenziekenhuis heb ik me gespecialiseerd in het gedrag van katten. Hiervoor heb ik meerdere cursussen gevolgd.
Mijn grote hobby’s zijn paardrijden, wandelen en katten. Wij hebben zelf een kat. Ze is bij ons in de praktijk geboren d.m.v. een keizersnede. Een van haar broertjes zat vast in het geboorte kanaal. Daarom duurde het te lang en moesten we overgaan tot een keizersnede. Er werden 5 kittens geboren; allemaal helemaal gezond. De kittens zijn nog een paar weken bij de moeder gebleven. Daarna mocht onze poes mee naar Friesland.