Dierenarts chirurg – Emile Pickee -

Dierenarts chirurg – Emile Pickee

Zoals bijna elke dierenarts wist ook ik al, vanaf dat ik een klein jongetje was, wat ik wilde worden. Het leek mij fantastisch om zowel met dieren als mensen te werken. Tevens is de veelzijdigheid van het beroep enorm groot. In 2009 ben ik afgestudeerd en vrijwel direct ben ik mij gaan verdiepen in chirurgie en orthopedie. Sinds 2013 ben ik actief bezig het volgen van bijscholingen en nascholingen, die mij door heel Europa brengen.  Zo ben ik hiervoor in Duitsland, Italië, Zwitserland en Engeland geweest. Daarbij loop ik regelmatig mee in diverse specialistische klinieken in Europa om kennis en kunde op te doen. Ik gebruik mijn collega’s in Nederland en Europa om te overleggen over specifieke casuïstieken en te blijven kijken hoe we samen steeds beter kunnen worden.

Deze veelzijdigheid, samen met het feit dat je veel dieren beter maakt en de eigenaar blij, zorgt ervoor dat het werk erg leuk is en veel voldoening geeft. Bovendien is er tegenwoordig zoveel kennis en zijn er zoveel mogelijkheden dat het werk nooit gaat vervelen. Je raakt als dierenarts simpelweg nooit uitgeleerd. Daarbij is er geen dier hetzelfde; zo is er altijd weer een nieuwe uitdaging en is elke patiënt bijzonder.

Emile Pickee is met zijn TTA RAPID operaties meerdere keren uitgeroepen tot ‘TTA RAPID operatie van de maand’ door dé producent/onwikkelaar van de TTA RAPID Rita Leibinger.

Emile Pickee chirurg van de maand

Emile Pickee deed de beste operatie van de maand.