Dierenarts – Hans van Spanje -

Dierenarts – Hans van Spanje

In 1985 ben ik als dierenarts afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Na mijn afstuderen ben ik als dierenarts-eigenaar werkzaam geweest in een dierenkliniek in de Liemers (Zevenaar en omgeving), bij de dierenartsen coöperatie AUV en heb mij daarna verder verdiept in de geneeskunde van gezelschapsdieren onder andere op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

In 1994 ben ik als dierenarts-eigenaar terecht gekomen in een grotere kliniek in Utrecht. Hier heb ik mij met name toegelegd op de orthopedie, de minimaal invasieve chirurgie (endoscopie) en de cardiologie (echografie, ECG’s beoordelen en chirurgie). Hiertoe heb ik diverse cursussen gevolgd in binnen- en buitenland (Davos, München, Zürich etc.).

In het voorjaar van 2018 heb ik deze kliniek verkocht en ben sindsdien werkzaam als chirurg bij Caressa Dierenziekenhuizen in Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Mijn aandachtspunten binnen Caressa Dierenziekenhuizen zijn ten eerste de specialistische chirurgie (orthopedie en weke delen chirurgie), ten tweede kennisoverdracht aan de jonge en enthousiaste collega’s zodat zij zich verder kunnen bekwamen in de chirurgie en tenslotte het uitvoeren van herstel-operaties.

Mijn hobbies zijn (naast de diergeneeskunde) fotografie, tuinieren, zeefdrukken en sleutelen aan mijn MG MGB. Samen met Elisabeth, mijn vrouw, hebben wij drie zonen met aanhang en één kleinkind. Tenslotte besteden we veel tijd aan onze jonge hond Amy, een Basset Fauve de Bretagne.