Dierenarts – Myrthe van de Venne -

Dierenarts – Myrthe van de Venne

Wie ben je en waarom heb je voor Caressa gekozen?

Dat ik dierenarts wilde worden, stond al heel erg vroeg vast. Onze huisdieren moesten vaak even onderzocht worden. Toen ik klein was verhuisde we naar Singapore maar zelfs het wonen in een drukke multiculturele stad heeft me niet op andere gedachten gebracht. Ik ging terug naar Nederland om Diergeneeskunde te studeren in Utrecht, dat stond vast. Zo is het ook gebeurd en ik 2013 studeerde ik af. Ik ben mijn carrière met veel plezier begonnen rondom en in Amsterdam. Na ruim 3 jaar kregen (ondertussen) mijn man en ik de kans om voor een jaar naar Chicago te vertrekken: die lieten we niet schieten. Ik heb enorm genoten en veel geleerd van het werken in een gezelschapsdierenkliniek in de V.S. en neem nu die kennis en kunde graag mee naar Caressa Utrecht!

De keus voor Caressa was snel genomen omdat ik na mijn buitenlands avontuur veel zin had om in een drukke, moderne en vooruitstrevende omgeving te werken. Daarnaast biedt Caressa op vele vlakken ontwikkelmogelijkheden wat kansen biedt voor de toekomst.

Waar liggen je interesses op veterinair gebied?

Binnen de diergeneeskunde heb ik een speciale interesse in de chirurgie. Het geeft mij veel voldoening om direct resultaat te zien na een succesvolle operatie. Hier zal ik me binnen Caressa Utrecht dan ook verder op toeleggen. Maar u zult me altijd in de spreekkamer blijven vinden. Ik geniet enorm van het feit dat het beroep als dierenarts zo divers is. In de ochtend ben ik bij wijze van spreken chirurg, in de middag huisarts en tussendoor misschien een keertje radioloog.

Wat zou je nog willen leren in je tijd bij Caressa?

Graag zou ik mijn ervaring in de chirurgie willen aanvullen met nieuwe kennis en vaardigheden en Caressa bied mij daarvoor gelukkig alle kansen!