Dierenarts – Paul van der Heijden -

Dierenarts – Paul van der Heijden

Functie: Senior Dierenarts, met name werkzaam in orthopedie,chirurgie, oncologie en second opinions.

Opgegroeid in Zoeterwoude en op jonge leeftijd hulp op een boerderij waar ik het prachtig vond als de dierenarts kwam die de dieren kwam helpen en beter maken. Dit moest mijn beroep worden als ik geen profvoetballer zou worden! Verder dan een proefwedstrijd bij Feijenoord kwam het echter niet maar ik heb er nooit spijt van gehad!

Sinds 1984 dierenarts en oprichter van eerste Dierenziekenhuis in Nederland te Rotterdam (1999), waar ook collega Ischa Swartz meerdere jaren gewerkt en zijn leerschool gehad heeft.
Vanwege privé omstandigheden werd in 2006 het Dierenziekenhuis verkocht waarna ik als freelance dierenarts in meerdere praktijken werkzaam ben en nu tot grote tevredenheid sinds kort ook in de Caressa Dierenziekenhuizen te Amsterdam, Haarlem en Utrecht.

Omdat de diergeneeskunde de afgelopen 30 jaar enorme ontwikkelingen heeft doorgemaakt en de mogelijkheden in de gezelschapsdieren geneeskunde enorm vooruit zijn gegaan blijft dierenarts het mooiste beroep van de wereld. Ik streef ernaar voor het dier de meest optimale behandeling aan te bieden, hierbij rekening houdend met alle mogelijkheden en beperkingen. Ook vind ik het erg leuk om met jonge enthousiaste collega’s om te gaan en hen in het vak verder te helpen. Zelf houd ik mijn kennis en kunde mede op peil door het actief volgen van nascholing in binnen- en buitenland en vind ik het prachtig nieuwe en betere technieken in te voeren tot heil van onze huisdieren.

Ik hoop dit mooie vak nog jaren te blijven beoefenen samen met het geweldige team van de Caressa Dierenziekenhuizen.