Dierenarts – Steffie Alsters -

Dierenarts – Steffie Alsters

De liefde voor dieren heb ik van mijn oma. Zij adopteerde in de steek gelaten honden en gaf ze een mooi tweede leven. Ook bij ons thuis was er veel liefde voor dieren: een hond, kat, 2 konijnen, volière vol vogels en een vijver met vissen, genoeg om voor te zorgen. Geregeld namen we uit het nest gevallen mereltjes mee en probeerde we ze te redden en met mijn zusjes heb ik zelfs een keer een nestje baby muisjes verstopt in de handdoekenkast van mijn moeder.

In februari 2013 behaalde ik mijn diploma diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Aansluitend aan deze opleiding heb ik een aantal weken vrijwilligers werk gedaan als dierenarts in India. Erg indrukwekkend. Naast een eenmalig project in India probeer ik jaarlijks vrijwilligerswerk in Griekenland te doen. Aan dit project in Griekeland heb ik mijn eigen hond Ouzo overgehouden. Een Griekse straathond met 2 gebroken pootjes.

Na gewerkt te hebben bij verschillende praktijken in het land ben ik sinds kort werkzaam bij het Caressa Dierenziekenhuis in Amsterdam. Een praktijk waar ik in een fantastisch team mijn passie tot uitvoering kan brengen.