Dierenarts – Talitha Grotens -

Dierenarts – Talitha Grotens

De liefde voor dieren heb ik van jongs af aan meegekregen. Ik ben opgegroeid tussen de katten, konijnen, cavia’s, ratjes en paarden. Vroeger speelde ik al voor dierenarts en kwam mijn zusje met de katten op het spreekuur. Verbandje aanleggen, een extra knuffel en ze waren weer beter!

Ik was dan ook dolgelukkig toen ik mocht beginnen met de studie diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens mijn opleiding heb ik als dierverpleger gewerkt op de intensieve zorgafdeling van de faculteit Diergeneeskunde. Hier is mijn interesse voor spoedeisende hulp gegroeid. Het snelle handelen en de juiste beslissingen nemen in een levensbedreigende situatie blijft elke keer weer een spannende uitdaging, maar geeft ook veel voldoening. Er is niets mooier dan een ernstig zieke hond uiteindelijk weer vrolijk wandelend met zijn baasjes naar buiten te zien gaan!

Naast de spoedeisende hulp trekt ook de interne diergeneeskunde mijn aandacht en in het Dierenziekenhuis Amsterdam krijg ik de kans om mij hierin verder te ontwikkelen. Alle mogelijkheden staan open voor zowel eigenaren als dierenartsen, waarbij de zorg voor het dier voorop staat. Kortom een fantastische baan in een geweldig team. Bovendien ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk!