Nieuw vaccin tegen de ziekte van Weil

Sinds kort is er een nieuw vaccin op de markt die tegen meer stammen van leptospirose, de ziekte van Weil beschermt. Dit vaccin geeft een bredere en dus betere bescherming tegen de ziekte van Weil bij de hond.

Nieuwe varianten

Tot voor kort kwamen er maar 2 typen bacteriën (leptospiren) die de ziekte van Weil kunnen veroorzaken voor in Nederland. Tegen deze 2 types is uw hond beschermd als u jaarlijks hem of haar laat vaccineren. Maar nu zijn er 2 nieuwe types bekend in Europa die ook de ziekte van Weil kunnen veroorzaken. Als u met het “oude” vaccin vaccineert is uw hond hiertegen niet beschermd en kan dus ziek worden

Ontwikkeling nieuw vaccin

De diergeneeskunde blijft zich ontwikkelen en zo ook de vaccins. Wij gebruiken naast het standaard vaccin een verbeterd vaccin die beschermen tegen alle 4 types bacteriën die de ziekte van Weil kunnen veroorzaken.

Booster

Om er zeker van te zijn dat uw hond optimaal beschermd is, is het noodzakelijk om 4 weken na de vaccinatie met het nieuwe vaccin nog een keer te vaccineren. Dit noemen we een boostervaccinatie. Hierna komt u weer voor de jaarlijkse vaccinatie en hiervoor krijgt u een oproep.

shutterstock_32265763

Met name ratten kunnen via hun urine de ziekte van Weil bij de hond overbrengen.

 

Reacties van anderen (2)

kimende

Cijfer
Beste Mevr. Roelofs, De booster zal niet optimaal werken met een tussentijd van 8 weken, maar nog wel te adviseren. Wilt u liever een optimale werking dan is het advies opnieuw te vaccineren en na 3-4 weken te boosteren. Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
Lees meer

Angelique Roelofs

Hilversum
Cijfer 10
Ik heb een vraag, ik wat te laat met de tweede enting tegen de ziekte van Weil. Klopt het dat er nu weer 2 entingen gegeven moeten worden en kan dat geen kwaad voor de hond? Het is inmiddels 8 weken geleden dat ze de eerste enting hebben gehad. M,vr,gr, A. Roelofs
Lees meer

Deel uw eigen ervaring