Openstaande balkondeuren en katten capriolen

We krijgen van moeder natuur al een heerlijk voorproefje van de lente!
Het zonnetje schijnt de vogels zijn in volle voorbereiding en de terrasjes zijn goed gevuld.
Alle rede om thuis weer de ramen en de balkondeuren open te zetten.

Voor ons als dierenartsenpraktijk betekend dit dat we helaas weer veel katten krijgen die uit ramen en van balkons vallen.
Katten krijgen namelijk ook de voorjaar in hun bol. Insecten die ze proberen te vangen, of de vogeltjes die ze aan het uitdagen zijn. Denkend dat ze er net wel bij kunnen.

We kennen allemaal het gezegde dat katten altijd op hun pootjes terecht komen. Daarvoor hebben ze wel de tijd nodig om te kunnen draaien in de lucht.
Vallende kat

Gek genoeg kunnen ze dus beter van de 5e verdieping vallen dan van de 3e . Katten hebben dan de tijd om te draaien maar ook om zijn spieren te ontspannen, waardoor de landing zachter aankomt.

We zien veel katten die op hun snoet terecht komen, soms komen ze er goed vanaf met een kneuzing, de pech gevallen hebben hun kaak en/of tanden gebroken. Ook zien we veel katten die wel op hun pootjes terecht zijn gekomen, maar dat daarbij toch een breuk is ontstaan. Meestal in de teentjes of bij het polsgewricht.

Om al deze ellendigheid te voorkomen, maar om wel van het lekkere weer te kunnen genieten. Adviseren wij om altijd uw balkon af te bakenen met speciale kattennetten of een hordeur voor het raam te plaatsen. Vergeet hierbij niet de kiepramen. Helaas gebeuren daar veel kattenongelukken mee.

Wij zeggen altijd: Voorkomen is beter als genezen!

Op naar een prachtig voorjaar!

Deel uw eigen ervaring