Onze teams

Om goede kwaliteit te leveren is het essentieel de juiste teams samen te stellen. Dit doen wij op alle gebieden. Enkele voorbeelden:

Een chirurgisch team

“voor goede chirurgie is een goed team essentieel”

Alle dieren die bij ons geopereerd worden krijgen een chirurgisch team toegewezen. Deze bestaat standaard uit:

  • Eén, soms twee, dierenartsen.
  • Een paraveterinair die de chirurg assisteert. Soms is dit een tweede dierenarts
  • Een voor anaesthesie opgeleide paraveterinair.

Afhankelijk van het soort operatie wordt de arts gekozen. Zo zijn al onze artsen die een laparoscopie uitvoeren hiervoor speciaal opgeleid. Voor de orthopedie hebben wij onze orthopedische chirurgen klaarstaan.
Een zeer belangrijk aspect tijdens een operatie is een goede bewaking van het dier tijdens de narcose. Hiervoor hebben wij paraveterinairen in dienst die hiervoor een langdurige opleiding hebben gevolgd. Zij bewaken continu de hartslag, temperatuur en de in en uitgeademde gassen. Hierdoor is de narcose bijzonder veilig en is de kans op complicaties tot een uiterst minimum beperkt.

In dit filmpje ziet u ons chirurgisch team een orthopedische operatie uitvoeren (een kruisbandscheur)

Een opname team

“in onze opname worden de dieren meerdere malen per dag nagekeken”

Dieren die in onze opname verblijven staan onder behandeling van ons opname team. Dit team is verantwoordelijk voor de zorg die gedurende de dag en nacht gegeven wordt aan onze patiënten. Dit team bestaat uit:

  • Een ervaren arts. De opname arts stelt het diagnostisch en behandel plan op voor die dag. Deze arts is eindverantwoordelijk voor de zorg.
  • Een opname assistente. Dit is een ervaren assistente. Zij is de hele dag aanwezig in de opname en coördineert het behandelplan van de arts.
  • De ondersteuning. Dit kan een minder ervaren assistente zijn of een stagiaire.

Kijk in dit filmpje hoe onze opname werkt

Alles is teamwork

“Een goed team is de beste garantie voor goede kwaliteit”

Naast deze twee voorbeelden is het belangrijk dat iedereen goed samenwerkt als één team. Vanaf de ontvangst naar de spreekkamer, en mogelijk vandaar weer naar onze chirurgische afdeling of opname afdeling, iedereen moet goed samenwerken en communiceren. Hiervoor is een goed team nodig dat goed maar zeker ook prettig samenwerkt. U zult merken dat de sfeer bij ons meestal goed tot perfect is. Wij vinden het namelijk gewoon ontzettend leuk wat we doen! Hierdoor kan je alleen kwaliteit leveren, doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

IMG_0143

Om een leuk team te krijgen gaan we geregeld op bedrijfsuitjes. Een goede sfeer onderling is essentieel om de beste zorg te leveren. Op deze foto ging het DZH naar de Ardennen.