Facebook
X

Expertises

Bij Caressa Dierenziekenhuizen zijn onze dierenartsen en paraveterinairen gespecialiseerd in verschillende expertises. Zo geven wij huisdieren in Nederland de beste diergeneeskundige zorg uit liefde voor dier & mens. Zoek op expertise onderwerp of neem contact op met onze dierenartsen en assistentes bij aanvullende vragen!

Caressa Dierenziekenhuizen vaccinaties

Vaccinaties

Vaccineren is een belangrijke en effectieve manier om besmettelijke en ook levensbedreigende ziekten te voorkomen. Door een dier in te spuiten met een klein beetje dode of onschadelijk gemaakte ziekteverwekker of een onderdeel daarvan, wordt het lichaam aangezet om antilichamen te maken. Normaal gesproken worden huisdieren jong ingeënt en daarna vaccinaties regelmatig herhaald. 

Caressa Dierenziekenhuizen consult

Consult

Een consult is een afspraak waarin je vragen, problemen of advies over je huisdier bij een dierenarts of paraveterinair (assistent) kan neerleggen. Van vragen over voeding, gedrag, en gezondheid tot aan preventieve zorg zoals ontvlooien en ontwormen, geef duidelijk aan waarvoor je komt zodat we je het beste kunnen helpen. 

Caressa Dierenziekenhuizen masker

Operaties

Je hoopt natuurlijk dat je huisdier gezond blijft, maar veel honden, katten, konijnen, cavia’s, andere knaagdieren en huisdieren ondergaan een keer in hun leven een operatie. De meest voorkomende operaties bij onze dierenklinieken zijn castratie of sterilisatie, maar we verzorgen ook serieuzere ingrepen. We zullen je altijd hierover goed informeren!

Caressa Dierenziekenhuizen röntgenfoto

Digitale röntgenfoto's

Regelmatig komt het voor dat een huisdier iets heeft ingeslikt, mank loopt of wellicht iets heeft gebroken. Met een digitale röntgenfoto kunnen wij de inwendige conditie van huis huisdier in beeld brengen en bekijken en bepalen wat de benodigde vervolgstappen zijn. 

Caressa Dierenziekenhuizen Echografie

Echografie

Een echografie is eigenlijk net zoals bij mensen een echo met geluidsgolven. Door de te laten weerkaatsten in het lichaam van jouw huisdier kunnen wij organen of bijvoorbeeld een baarmoeder in beeld brengen. Dit helpt bij het stellen van sommige diagnoses!

Caressa Dierenziekenhuizen medicijnen

Medicatie & preventieve middelen

Bij onze dierenklinieken hebben we een breed assortiment aan medicatie aanwezig om je huisdier te kunnen behandelen waar nodig. Daarnaast beiden we zeer belangrijke preventieve zorg. Dit is de zorg die gericht is op het voorkomen van ziekte, zoals jaarlijkse gezondheidscontrole, vaccinaties en middelen tegen wormen, vlooien en teken. 

Caressa Dierenziekenhuizen laboratorium

Bloed- en urineonderzoek

Bloed en urineonderzoek kan veel informatie geven over de gezondheid van je huisdier. Zo voeren we dit vaak ook zelfs preventief uit om bijvoorbeeld aandoeningen tijdig te signaleren. We voeren een deel hiervan op de praktijk uit en bij uitgebreid onderzoek wordt het naar het laboratorium opgestuurd. 

Caressa Dierenziekenhuizen gebitsbehandeling

Gebitsbehandeling

Van een gebitscontrole bij de paraveterinair (assistente) tot een uitgebreide gebitsbehandeling, het gebit van je huisdier is zeer belangrijk voor zijn of haar gezondheid. Aandoeningen aan het gebit is namelijk een van de meest voorkomende ziekte bij katten en honden. Hoe vaak poets jij de tanden van je huisdier?

Caressa Dierenziekenhuizen intensieve opname

Intensieve opname

Soms heeft een huisdier (acuut) zorg nodig die thuis moeilijk te geven is, zoals een infuus, zuurstof of andere ondersteunende medicatie. Bij onze dierenklinieken kan je huisdier opgenomen worden voor deze intensieve zorg. Ze krijgen dan een eigen verblijf inclusief een persoonlijk dieet en vers water. 

Caressa Dierenziekenhuizen second opinion

Second opinion

Letter vertaald ‘een tweede mening’. Dit betekent dat je bij ons terecht kan voor een oordeel of advies van een andere dierenarts dan je huidige behandelend arts. Misschien lukt het niet om een juiste diagnose te stellen of reageert een huisdier niet op een behandeling. Wij zien dit niet als een motie van wantrouwen, maar als een aanvullend inzicht. 

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn