Facebook
X

Belangrijke zaken na de bevalling

Na de bevalling zijn er een aantal punten belangrijk om in de gaten te houden. We hebben ze hier op een rij gezet:
  • Zoals eerder gezegd; hou goed in de gaten dat de pups goed drinken en groeien. Weeg de pups iedere dag. Ze moeten ongeveer 10% per dag aankomen.
  • Ontworm de pups op 2 weken leeftijd en herhaal dit iedere twee weken. Vanaf twee maanden leeftijd is het advies dit iedere maand te doen. Vanaf 6 maanden leeftijd is het advies dit 4 x per jaar te doen.
  • De pups moeten voor het eerst ingeënt worden op 6 weken leeftijd. Dit is een inenting tegen de ziekte van Parvo en hondenziekte. Op negen weken moeten ze ingeënt worden tegen Weil en nogmaals de ziekte van Parvo. Eeventueel kan dan ook een inenting tegen kennelhoest gegeven worden. Op twaalf weken vindt de laatste puppyenting plaats. De pups krijgen dan de cocktailenting (Weil, Parvo, Heptatitis Contagiosa, Hondenziekte en eventueel Kennelhoest en Rabiës). Kijk ook voor meer informatie op: vaccinatie van een hond.
  • Op 3-4 weken leeftijd kan begonnen worden de pups te gaan bijvoeren. Begin met een beetje pap, al snel kan dit in grotere hoeveelheden gegeven gaan worden. Na een week kan door de pap wat puppyvoeding gemengd worden. De pap kan hierna in een aantal dagen tot een week afgebouwd worden totdat de pup alleen nog maar puppyvoeding eet.
  • Besef dat het tegenwoordig verplicht is iedere hond te chippen. Dit dient voor de achtste levensweek te gebeuren.
Heeft u nog vragen over deze onderwerpen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
Belangrijke zaken na de bevalling van de hond.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn