Facebook
X

Insectenbeet bij de hond

“Wat leuk, een wesp!” dat is wat vele honden en met name pups nog wel eens denken. Vrolijk springend en happend gaan ze achter dat zoemende dingetje aan. De wesp kan zich hierdoor echter bedreigd voelen en een steek in de neus van de hond zit dan in een klein hoekje.

Wat zijn de gevolgen van een insectensteek?

Vaak zal er enkel een jeukende, rode, gezwollen plek ontstaan, maar sommige honden kunnen ook allergisch reageren op deze steek en dan kan het gevaarlijk worden. De plek waarin is gestoken, vaak de kop, zwelt dan overmatig op. De neus en oogleden verdikken en worden soms ook rood. Indien de zwelling toe neemt, dan kan het problemen met ademhaling geven.

Wat kunt u doen?

Indien u de angel nog ziet zitten, dan kunt u deze met een pincet proberen te verwijderen. Daarnaast kunt u de gestoken locatie koelen. Bij een lichte reactie zullen de symptomen vanzelf over gaan. Treedt er echter een allergische reactie op, dan is het verstandig om contact op te nemen met één van onze klinieken. Vaak is er dan een injectie met antihistaminica of cortisonen nodig, om deze overdreven reactie van het lichaam te remmen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn