Facebook
X

OCD of Osteochondrosis dissecans bij de hond

Bij OCD komen er kleine stukje kraakbeen en/of bot vrij in het gewricht. Dit zien we het meest in de elleboog (de zogenaamde LPC) maar kan ook op andere plaatsen voorkomen. Het komt bijna altijd bij grote hondenrassen voor.
De klachten zijn in min of meerdere mate mank lopen. Een hond met OCD loopt meestal niet stokkreupel maar meer alsof ze met een steentje in de schoen lopen. Vaak zijn de honden ook startkreupel.
OCD bij de hond kan optreden in de volgende gewrichten:
  • Schouder OCD. Hierbij komt er meestal een stukje (kraak)been los aan de achterzijde van de schouderkop (OCD van de caudale humeruskop).
  • Elleboog OCD. Zie hiervoor LPC bij de hond.
  • OCD van de hakken.
  • OCD in het Kniegewricht.

De behandeling bestaat uit het chirurgisch verwijderen van de stukjes (kraak)been. Hierna knappen de honden meestal snel weer op. Wel hebben honden die geopereerd zijn aan OCD vaak op langere termijn meer arthrose (gewrichtslijtage). Meestal kunnen honden met O.C.D. geopereerd worden via arthroscopie. Hierbij gaan we met een zeer kleine camera en instrumenten in het gewricht van de hond, waardoor honden veel sneller herstellen.

Mocht er bij uw hond OCD vastgesteld zijn of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook de button links in beeld hiervoor gebruiken.
Osteochondrosis-dissecans-OCD-hond_2

Het chippen van een huisdier is voor in veel landen verplicht.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn