Facebook
X

Cat Friendly Clinic

Meerdere van onze locatie zijn erkend als een Cat Friendly Clinic! Dit programma is ontwikkeld door de International Cat Care (afdeling ISFM), een organisatie met als doel het welzijn en de gezondheid van katten wereldwijd te verbeteren.

Een bezoek aan de dierenarts levert regelmatig veel stress op voor kat en eigenaar. Katten zijn geen kleine honden en kunnen het best op een andere manier benaderd worden. Wij hebben meerdere vestigingen daarom katvriendelijker gemaakt door extra aanpassingen door te voeren om te zorgen dat uw kat de aandacht en de zorg krijgt die hij verdient, om zo min mogelijk stress te veroorzaken.

De speciale aanpassingen die voor dit CFC keurmerk gevraagd worden, hebben betrekking op de wacht- en spreekkamer, de opname, de apparatuur, de materialen en de (katvriendelijke) benadering van katten. Dit allemaal met het doel katten zo stressvrij mogelijk te behandelen. Afhankelijk van het certificaat soort hebben we ook extra maatregelen in de wachtkamer genomen. Zo hebben sommige locaties een speciale hoek van de wachtkamer gereserveerd voor katten en/of is er een ‘parkeerplaats’ gemaakt om de kattenmanden op te zetten omdat katten niet graag op de grond staan en er zo weinig contact met honden plaats vindt. Daarnaast is de kattenopname aangepast om stress voor de kat zo laag mogelijk te houden.

De opname voor honden en katten is zoveel mogelijk gescheiden en de hokken in de opname voldoen aan bepaalde afmetingen en zijn verrijkt met bv een schuilmogelijkheid en speelgoed indien nodig. In de opname maken we ook gebruik van Feliway®, dit is een feromonenspray die de stress van de kat vermindert. Tevens moet een Cat Friendly Clinic de beschikking hebben over voldoende faciliteiten met betrekking tot röntgenapparatuur, echo, chirurgie en anesthesie. Ook zijn alle medewerkers opgeleid om op een “empatische” manier met katten om te gaan zodat stress beperkt wordt.
Nog meer informatie kunt u vinden op de website van de ISFM (International Society of Feline Medicine) of via www.icatcare.org. Het ISFM heeft folders uitgegeven over kat-gerelateerde zaken, zoals hoe je de kat mee moet nemen naar de praktijk of hoe tabletten in te geven. Hieronder treft u deze folders aan. In ons dierenziekenhuis Haarlem zijn deze in het Nederlands verkrijgbaar.

Bekijk de Flyers

Bij artrose is er om een meestal onbekende reden in het verleden schade ontstaan in een gewricht. Als gevolg daarvan ontstaat er een ontstekingsreactie welke ook weer extra schade kan veroorzaken in dat gewricht. Daarnaast wordt beschadigd kraakbeen vervangen door bindweefsel. Ook kunnen er beenderige woekeringen ontstaan in het gewricht. Dit alles maakt dat het gewricht minder goed kan bewegen en pijn gaat doen bij het bewegen. In de loop van de tijd wordt de artrose vaak steeds erger doordat er een ontstekingsreactie blijft plaatsvinden in het gewricht.
icc_logo
Dierenziekenhuis Haarlem is een erkende cat friendly clinic.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn