Facebook
X

Katten en openstaande balkondeuren of kiepramen

In het voorjaar is het natuurlijk heerlijk om je ramen of balkondeuren open te zetten, maar let hierbij goed op jouw kat! Ook katten krijgen de lente in hun bol en zullen ze verleid worden tot het vangen van insecten en vogels en helaas komen ze niet altijd op hun pootjes terecht.

Wat kan ik het beste doen als ik balkondeuren of kiepramen heb?

Vanwege het valgevaar bij balkons en ramen en de mogelijkheid tot klem zitten bij kiepramen, raden wij aan om deze af te bakenen. Bijvoorbeeld met speciale kattennetten of een hor voor een raam of deur. Daarnaast raden we aan om je kat niet alleen te laten bij open deuren of ramen.

Waarom moet je opletten met balkondeuren en katten?

In het voorjaar zien we veel katten die uit ramen en van balkons vallen. Om op alle pootjes terecht te komen, hebben katten tijd nodig om in de lucht te kunnen draaien. Daarom zien we vaak dat ze beter kunnen vallen van bijvoorbeeld de 5e verdieping dan de 3e, omdat ze dan de tijd hebben om te draaien en spieren te ontspannen. Dit draag bij in de impact van de val. De pech gevallen kunnen op hun snuit vallen met gebroken tanden en/of kaak als gevolg of een breuk in het pootje (meestal in de teentjes of het polsgewricht).

Waarom moet je opletten met kiepramen en katten?

Er gebeuren helaas ook veel ongelukken met kiepramen. Katten willen nou eenmaal graag naar buiten en als ze dit via een kiepraam proberen kunnen ze klem komen te zitten. Dit kan erg gevaarlijk zijn en leiden tot ernstige verwondingen en in het ergste geval tot overlijden.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn