Facebook
X

Een nestje bij de poes

Uw poes verwacht een nestje of u bent van plan een nestje te gaan nemen met uw poes. Niets is natuurlijk leuker dan een nestje met kittens. Wij hebben op deze pagina voor u op een rij gezet waar u allemaal op moet letten en aan moet denken:
  • Zorg voor een rustige plek voor de moederpoes om te bevallen. Een paar dekens in een vertrouwde, rustige hoek is voldoende.
  • Als de poes actief begint te persen is de bevalling echt begonnen. Normaliter komt het kitten snel ter wereld als de moederpoes continu aan het persen is. Als er na 15-30 minuten actief en continu persen nog niets gekomen is is het het advies contact op te nemen met ons of een andere dierenarts.
  • De moederpoes likt de kittens na de bevalling schoon en eet de placenta op. Dit is geen probleem.
  • Let erop dat de kittens goed groeien en drinken. Het is verstandig de kittens te wegen en dit op te schrijven. Dagelijks kan het beste het gewicht gecontroleerd worden. Een kitten moet per dag ongeveer 10%  van zijn lichaamsgewicht aankomen. Als de kittens niet goed drinken of groeien of de moeder verzorgt de kittens niet dienen ze met kunstmelk bijgevoerd te worden. De eerste drie weken moet een kitten iedere 2-3 uur melk krijgen.
  • Vanaf 3-4 weken kunnen de kittens kleine beetjes vaste voeding krijgen zoals geweekte brokjes of natvoer. Een goede voeding hiervoor is bijvoorbeeld PURINA® PRO PLAN® Expert Care Cat Kitten.
  • Vanaf 4 weken moeten de kittens ontwormd worden. Ontworm de moederpoes zolang zij nog zoogt iedere keer mee met de kittens. Dit omdat de moederpoes wormenlarfjes via de melk kan overdragen aan de kittens. Kijk voor meer informatie op onze pagina over wormen bij de kat.
  • De kittens moeten ingeënt worden op 8 en 12 weken leeftijd tegen kattenziekte en niesziekte.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of gebruik de button links in beeld. Wij helpen u graag!
moederpoes-kittens
Moederpoes met kittens

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn