Assistente – Yvette Kleinlooh

Mijn naam is Yvette Kleinlooh en heb de opleiding paraveterinair gevolgd op het Clusius college in Alkmaar; eerst van 2007 tot 2009, de opleiding Dierenverzorging en van 2009 tot juni 2011 de opleiding tot Paraveterinair.

Hoe het begon

Mijn tante was ook paraveterinair en tijdens het vmbo liep ik mijn eerste stage bij haar mee in de praktijk. Toen wist ik meteen dat ik dit wilde. Voordat ik begon aan de opleiding mocht ik een keertje een dagje met dierenarts Maaike in het DZA meelopen. Ik vond het hartstikke leuk wat je als assistente mocht doen in de praktijk en mijn eerste stage bij een dierenarts vanuit Alkmaar liep ik dan ook in het Dierenziekenhuis in Amsterdam. Toen Dierenziekenhuis Haarlem werd geopend ben ik meteen daar mijn andere stage gaan doen. Nadat ik was afgestudeerd kreeg ik hier mijn eerste baan als dierenartsassistente.
Yvette

Mijn visie

Ik vind vooral de afwisseling in het vak fijn. Geen dag is hetzelfde! Het voordeel van het Dierenziekenhuis is dat er 24 uur per dag dienst is en je dus veel mee maakt als assistent met wisselende diensten! Zo kreeg ik zaterdagnacht tijdens mijn weekenddienst een telefoontje dat er een kat aan het bevallen was. Uiteindelijk werden er met een keizersnede 2 kittens geboren! Dat zijn bijzondere gebeurtenissen. Binnen het Dierenziekenhuis zijn er veel mogelijkheden om je kennis uit te breiden maar op dit moment weet ik nog niet waarin ik me zou willen specialiseren. Dat komt nog wel!

Expertises

  • Paraveterinair
  • Advies

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram