Yara Ranzijn

Dierenarts bij Dierenziekenhuis Haarlem, Dierenkliniek Hoofddorp en Dierenkliniek Heemstede

“Als dierenarts mag ik zowel met dieren werken als met mensen!”

Na mijn afstuderen in 2012 heb ik in verschillende praktijken gewerkt en sinds de zomer van 2018 werk ik bij Dierenziekenhuis Haarlem. Ik vind het leuk van dit werk dat je zowel met mensen als met dieren bezig bent en dat iedere dag anders is. Daarnaast leer je iedere dag wel wat bij. Binnen de diergeneeskunde heb ik extra interesse in de chirurgie en orthopedie, maar ook spoedpatiƫnten vind ik erg interessant.

Als klein meisje was ik al verzot op dieren. Ik groeide op met een hond en toen ik vier jaar oud was had ik mijn eerste pony-rijles. Toen ik een jaar of zeven was, liepen er op het bouwterrein naast ons huis allemaal zwerfkatten. Omdat ik graag een kat wilde hebben, heb ik toen met een schepnet een kitten gevangen. Uiteindelijk heb ik samen met mijn ouders het hele nestje op kunnen vangen en hebben twee van de kittens bijna achttien jaar bij ons gewoond.

Naast mijn liefde voor dieren, trok de medische wereld mij ook altijd al en keek ik, tot afschuw van mijn broertje, al jong naar operaties op TV. In het eindtoneelstuk van de basisschool speelde ik al een dierenarts en het verbaasde dan ook niemand dat ik diergeneeskunde ging studeren.

Buiten mijn werk ben ik eigenlijk ook altijd tussen de dieren. Mijn vriend en ik hebben vier katten en twee konijnen thuis en ik ben daarnaast ook dagelijks bij mijn paard te vinden.

Expertises

Yara_Ranzijn_Haarlem_by_Zilla

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram