Nieuw vaccin tegen de ziekte van Weil

Sinds kort is er een nieuw vaccin op de markt die tegen meer stammen van leptospirose, de ziekte van Weil beschermt. Dit vaccin geeft een bredere en dus betere bescherming tegen de ziekte van Weil bij de hond.

Nieuwe varianten

Tot voor kort kwamen er maar 2 typen bacteriën (leptospiren) die de ziekte van Weil kunnen veroorzaken voor in Nederland. Tegen deze 2 types is uw hond beschermd als u jaarlijks hem of haar laat vaccineren. Maar nu zijn er 2 nieuwe types bekend in Europa die ook de ziekte van Weil kunnen veroorzaken. Als u met het “oude” vaccin vaccineert is uw hond hiertegen niet beschermd en kan dus ziek worden.

Ontwikkeling nieuw vaccin

De diergeneeskunde blijft zich ontwikkelen en zo ook de vaccins. Wij gebruiken naast het standaard vaccin een verbeterd vaccin die beschermen tegen alle 4 types bacteriën die de ziekte van Weil kunnen veroorzaken.

Booster

Om er zeker van te zijn dat uw hond optimaal beschermd is, is het noodzakelijk om 4 weken na de vaccinatie met het nieuwe vaccin nog een keer te vaccineren. Dit noemen we een boostervaccinatie. Hierna komt u weer voor de jaarlijkse vaccinatie en hiervoor krijgt u een oproep.
caressa-ratten
Met name ratten kunnen via hun urine de ziekte van Weil bij de hond overbrengen.

Deel dit bericht met iemand!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Lees ook:

Actie: Fitte Senior

Weet u welke ouderdomskwalen uw huisdier heeft? Doe de gezondheidscheck voor oudere huisdieren en ontdek ziektes en aandoeningen in een eerder stadium.

Lees verder

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram