Nieuw vaccin tegen de ziekte van Weil

Sinds kort is er een nieuw vaccin op de markt die tegen meer stammen van leptospirose, de ziekte van Weil beschermt. Dit vaccin geeft een bredere en dus betere bescherming tegen de ziekte van Weil bij de hond.

Nieuwe varianten

Tot voor kort kwamen er maar 2 typen bacteriën (leptospiren) die de ziekte van Weil kunnen veroorzaken voor in Nederland. Tegen deze 2 types is uw hond beschermd als u jaarlijks hem of haar laat vaccineren. Maar nu zijn er 2 nieuwe types bekend in Europa die ook de ziekte van Weil kunnen veroorzaken. Als u met het “oude” vaccin vaccineert is uw hond hiertegen niet beschermd en kan dus ziek worden.

Ontwikkeling nieuw vaccin

De diergeneeskunde blijft zich ontwikkelen en zo ook de vaccins. Wij gebruiken naast het standaard vaccin een verbeterd vaccin die beschermen tegen alle 4 types bacteriën die de ziekte van Weil kunnen veroorzaken.

Booster

Om er zeker van te zijn dat uw hond optimaal beschermd is, is het noodzakelijk om 4 weken na de vaccinatie met het nieuwe vaccin nog een keer te vaccineren. Dit noemen we een boostervaccinatie. Hierna komt u weer voor de jaarlijkse vaccinatie en hiervoor krijgt u een oproep.
caressa-ratten
Met name ratten kunnen via hun urine de ziekte van Weil bij de hond overbrengen.

Deel dit bericht met iemand!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Lees ook:

Vacature Dierenarts

Gezocht: nieuwe collega’s

Ons vernieuwde team is klaar voor nieuwe uitdagingen en doorgroeimogelijkheden! Daarom is er ruimte voor een extra collega en zijn wij per direct op zoek naar een gezelschapsdierenarts!

Lees verder
caressa online afspraak maken

Kan ik weer een online afspraak maken?

Het is weer mogelijk om online afspraken in te plannen voor uw huisdier. Onze ziekenhuizen en klinieken zijn aangepast, zodat wij conform de adviezen vanuit het RIVM kunnen werken. Wat betekent dit voor u en uw bezoek aan onze kliniek?

Lees verder

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram