Nieuw vaccin tegen de ziekte van Weil

Sinds kort is er een nieuw vaccin op de markt die tegen meer stammen van leptospirose, de ziekte van Weil beschermt. Dit vaccin geeft een bredere en dus betere bescherming tegen de ziekte van Weil bij de hond.

Nieuwe varianten

Tot voor kort kwamen er maar 2 typen bacteriën (leptospiren) die de ziekte van Weil kunnen veroorzaken voor in Nederland. Tegen deze 2 types is uw hond beschermd als u jaarlijks hem of haar laat vaccineren. Maar nu zijn er 2 nieuwe types bekend in Europa die ook de ziekte van Weil kunnen veroorzaken. Als u met het “oude” vaccin vaccineert is uw hond hiertegen niet beschermd en kan dus ziek worden.

Ontwikkeling nieuw vaccin

De diergeneeskunde blijft zich ontwikkelen en zo ook de vaccins. Wij gebruiken naast het standaard vaccin een verbeterd vaccin die beschermen tegen alle 4 types bacteriën die de ziekte van Weil kunnen veroorzaken.

Booster

Om er zeker van te zijn dat uw hond optimaal beschermd is, is het noodzakelijk om 4 weken na de vaccinatie met het nieuwe vaccin nog een keer te vaccineren. Dit noemen we een boostervaccinatie. Hierna komt u weer voor de jaarlijkse vaccinatie en hiervoor krijgt u een oproep.
caressa-ratten
Met name ratten kunnen via hun urine de ziekte van Weil bij de hond overbrengen.

Deel dit bericht met iemand!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Lees ook:

Caressa Zomercheck

Doe de zomercheck

Ga je naar het buitenland of blijf je in het mooie Nederland? Hoe je ook je vakantie deze zomer spendeert, een zomercheck van je huisdier is altijd belangrijk! Samen met jullie willen we ook dit jaar weer ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk huisdieren kunnen genieten van zomer, zon en zee. Doe je mee met de check? 👇

Lees verder

Actie: Maand van de gebitsverzorging

Het merendeel van honden en katten van drie jaar en ouder hebben gebitsaandoeningen. De belangrijkste oorzaak is de vorming van tandplak en tandsteen, maar met tijdige behandeling kunnen ernstige klachten voorkomen worden.

Lees verder
Vacature Dierenarts

Gezocht: nieuwe collega

Ons vernieuwde team is klaar voor nieuwe uitdagingen en doorgroeimogelijkheden! Daarom is er ruimte voor een extra collega en zijn wij per direct op zoek naar een gezelschapsdierenarts!

Lees verder

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram