Facebook
X

Hondenziekte bij de fret

Hondenziekte is een zeer ernstige ziekte die dodelijk is voor de fret. Een ander woord voor hondenziekte is Distemper of de ziekte van Carré. De ziekte wordt veroorzaakt door een virus.

Hoe krijgt een fret hondenziekte?

Een infectie gebeurt doordat de fret in contact komt met een besmette hond of fret. De fret wordt meestal besmet door het inademen van het virus.

Hoe verloopt hondenziekte bij de fret?

Na een besmetting wordt de fret snel ziek. Karakteristiek voor hondenziekte bij de fret is het ontstaan van pukkeltjes en huidontsteking rond de mond, pussige oogontsteking en zwelling en verharding van de voetzooltjes. Soms ontstaan er neurologisch klachten zoals: spiertrillingen, spierkrampen en overmatig speekselen. Na 2 tot 4 weken treedt sterfte op. Bij fretten die niet gevaccineerd zijn, sterft bijna 100% van de fretten na een besmetting met het hondenziektevirus.

Kan hondenziekte bij de fret behandeld worden?

Er bestaat geen medicijn om hondenziekte te genezen. Een behandeling waarbij we het fretje zo goed mogelijk ondersteunen (warm houden, infuus, voeding etc.) is in de meeste gevallen zinloos.

Kan hondenziekte bij de fret voorkomen worden?

Ja! U kunt u fret beschermen tegen hondenziekte door u fret te laten vaccineren. We gebruiken een vaccin dat gebruikt wordt om hondenpups te vaccineren. Dit vaccin ( Nobica Puppy DP®) is veilig voor fretten en geeft een goede bescherming.
Wilt u uw fret laten vaccineren of heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
De-Fret
Hondenziekte bij de fret: Bescherm uw fret door te vaccineren!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn