Facebook
X

Vaccinatie van de fret

Door middel van een vaccinatie ofwel inenting kunnen we uw fret beschermen tegen ziektes. Bij de fret kunnen we tegen de volgende ziektes vaccineren:

Hondenziekte:

Hondenziekte is een dodelijke ziekte voor de fret. Door de goede bescherming die het vaccin geeft, komt deze ziekte gelukkig niet vaak voor. De vaccinatie van jonge fretjes bestaat uit 2 injecties: de eerste vaccinatie vindt plaats op 9 weken leeftijd en de tweede vaccinatie op 14 weken leeftijd. Daarna moet jaarlijks een herhalingsenting (een booster) gegeven worden.
Wij gebruiken voor de vaccinatie Nobivac Puppy DP®, dit is een veilig vaccin voor fretten. De ‘D’ staat voor Distemper en dit is een andere naam voor hondenziekte. De ‘P’  staat voor Parvo, dit vaccin beschermt bij honden namelijk tegen parvo, maar bij fretten is dit niet het geval.

Hondsdolheid ofwel Rabiës:

Vaccinatie tegen hondsdolheid is alleen nodig als u uw fret meeneemt naar het buitenland. De vaccinatie mag vanaf 3 maanden leeftijd toegediend worden. De vaccinatie moet echter minimaal 3 weken voor vertrek plaatsvinden! Naast de rabiës vaccinatie heeft de fret voor een bezoek aan het buitenland ook een chip nodig en een officieel Europees dierenpaspoort. Het ene land stelt andere verplichtingen aan een bezoek dan het andere land. Voor een aantal landen is een specifieke ontworming nodig. Neem dus tijdig contact met ons op, zodat we u kunnen informeren en helpen met de voorbereidingen.
Als u komt voor de vaccinatie zullen we de fret ook aan een algehele check-up onderwerpen. We controleren volgende zaken:
  • Lichaamsgewicht
  • Mond: we bekijken het gebit, tandvlees en mondholte
  • Oren en ogen
  • Hart en longen met de stethoscoop
  • Navoelen van de buikholte
  • Beoordelen van de lymfeknopen, huid en vacht
Wilt u uw fret laten vaccineren of heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
Vaccinatie-fret
Vaccinatie van de fret is belangrijk om ziektes te voorkomen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn