Opname

In onze Dierenziekenhuizen hebben wij de mogelijkheid dieren op te nemen en intensieve verzorging te geven. Om deze verzorging goed te kunnen geven hebben wij een opnameteam. Deze bestaat uit een dierenarts, een assistente en een stagiaire.

Twee maal per dag worden alle dieren bij ons door de dierenarts onderzocht. De assistente is de gehele dag aanwezig op de opname en is hoofd van de dagelijkse verzorging. De stagiaire ondersteunt de assistente in haar taken.

Daarnaast hebben wij alle apparatuur staan om, indien nodig, de benodigde onderzoeken uit te voeren (zie ook diagnostiek). Hierdoor beschikken wij direkt over de uitslagen, wat essentieel is om goede zorg te leveren. Daarnaast beschikken wij over een zuurstofkooi, een couveuse, warmtelampen en -matten en infuuspompen.

Naast al deze apparatuur is het belangrijkste in onze opname liefdevolle verzorging. Dit laatste wordt soms nog wel eens onderschat. Wij nemen ruim de aandacht voor onze patiënten en laten ze goed uit. Een extra aai en knuffel doet vaak ook veel goed!

Onze opname is in alle Dierenziekenhuizen onderverdeeld in een kattenopname, een hondenopname en een quarantaine (voor de besmettelijke ziektes). Mocht u meer informatie willen kunt u ten allen tijden contact met één van onze vestigingen opnemen.

Bekijk in dit filmpje hoe dierenarts Ischa Swartz patiënten in de opname behandelt.

Reacties van anderen (3)

Co Tmmermans

Harmelen
Cijfer 10
Fantastisch, onze eigen dierenarts 13 jaar inmiddels zag geen mogelijkheid onze hond te opereren aan haar baarmoederontsteking. Doorverwezen naar Caressa in Leidsche Rijn, daar is onze hond direct geopereerd en zeer goed verzorgd met veel aandacht, liefde voor dieren en nazorg. Inmiddels 2 dagen verder is onze zeer zieke hond enorm opgeknapt. Dank hiervoor. Nogmaals fantastisch.
Lees meer

kimende

Cijfer
Beste Mevr. Austmann, Bedankt voor het mooie compliment en we zijn blij dat het goed gaat met Laika. Het gaf veel voldoening aan het opname-team, dat die lieve oude Laika weer opgeknapt naar huis kon! Geeft u ons af en toe een update, dat vinden wij altijd erg fijn. Groeten, het hele team van Caressa Amsterdam
Lees meer

Rita Austmann

Amsterdam
Cijfer 10
Laika moest op 2 februari worden opgenomen vanwege een acute lever -en blaasontsteking omdat hij, voorafgaande aan de opname, niet reageerde op de medicijnen die hij ervoor had gekregen. Vanaf het moment dat ik daar voor het eerst binnenstapte kreeg ik meteen het gevoel dat ik hier goed zat met mijn hond. De eerste keer ging het nog om een gebitsreiniging op 9 jan. 2016 en was er verder niet iets anders aan de hand maar 27 januari werd hij ziek. Vanaf dat moment is er alles gedaan wat mogelijk was aan medicatie en zorg om mijn hond te laten opknappen. Dat is uiteindelijk ook gelukt na 5 dagen opname en de medicatie per infuus uiteindelijk toch aansloeg en hij weer ging eten na 11 dagen niets of nauwelijks iets te hebben gegeten vanwege constante misselijkheid. Ik ben zo blij dat ik naar Caressa Dierenziekenhuis aan de Leuvenstraat 12 ben gegaan want ik voelde mij meteen serieus genomen met aandacht ook als ik mij zorgen maakte., Laika werd uitstekend en liefdevol behandeld. Ik wist niet dat deze dierenkliniek daar zat, maar een paar jaar geleden vertelde iemand mij dit, al wist die mevrouw de naam niet meer te noemen, maar het is altijd in mijn hoofd blijven hangen dat zodra er iets met mijn hond aan de hand zou zijn ik dààr naar toe moest en nergens anders. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen die zich om Laika en mij heeft bekommerd, heel hartelijk te bedanken en ik hoop dat veel dierenliefhebbers mijn bijdrage zullen lezen want ik raad iedereen aan die in Amsterdam en omgeving woont, om met je huisdier naar Caressa Dierenziekenhuis Amsterdam te gaan. Dan ben je verzekerd van het allerbeste voor je huisdier en wie wil dit nou niet! Het gaat weer goed met Laika geboren 13-08-2004. Rita Austmann 9 februari 2016
Lees meer

Deel uw eigen ervaring