Stervensbegeleiding

Helaas, eens komt er een tijd dat uw huisdier ons zal moeten verlaten. Mocht het zo ver zijn, dan is het fijn om dit zo rustig en comfortabel mogelijk voor u en uw huisdier te laten verlopen. Wij hebben voor dit laatste moment een aparte ruimte ter beschikking zodat u nog even alleen bij uw huisgenoot kunt zijn. In deze ruimte neemt u in alle rust en privacy afscheid van uw huisdier en kunt u tot het laatst bij hem of haar blijven.  U kunt bij uw huisdier blijven tijdens de euthanasie. De euthanasie blijft natuurlijk zeer vervelend. Toch gebeurt dit bij ons in alle rust. Er worden twee injecties gegeven, één waarvan het dier in slaap valt en niets meer voelt, en de laatste, welke een overdosis aan slaapmiddel is.

Indien gewenst kunnen wij de zorg na het inslapen regelen. Dit kan ofwel via het crematorium/dierenbegraafplaats, ofwel via de gemeente plaatsvinden.

Reacties van anderen (6)

Marielle Fokke

Hillegom
Cijfer 10
Wij hebben helaas onze lieve lab Kyrano van bijna 13 moeten laten inslapen. Er werd rustig voor ons de tijd genomen en konden wij afscheid nemen zolang als wij wilden. Alle hulde voor de lieve artsen in Haarlem die gedaan hebben wat ze konden maar het mocht helaas niet baten. Voor ons is het, ondanks dat we hem vreselijk missen, een troost dat wij er met de artsen alles aan gedaan hebben om hem te helpen.
Lees meer

peggy brandon

amsterdam
Cijfer 10
Mijn hond zou volgende maand 14 worden. Tot voor kort kerngezond en opeens bleek zijn nieren niet goed te werken. Toen we hem slechter zagen worden hadden we zijn afscheid thuis met de vaste dierenarts gepland voor maandag. Zondagochtend was hij zo moe dat we het niet tot maandag wilden rekken. We hadden van onze huisarts gehoord dat Caressa een goed alternatief voor de spoedkliniek was en hebben die zondagochtend direct gebeld. We zijn heel prettig te woord gestaan en konden voor die ochtend of middag een afspraak maken op een voor ons goed moment. We hebben alle ruimte en rust gekregen, ook toen we ons hondje nog even de zonnestralen wilden laten voelen, voor de deur van de kliniek. En ook onze lieve vrienden die naar ons toe kwamen waren welkom. Door de manier waarop de arts met ons en met het zieke hondje omging was het afscheid beter te hanteren en we voelde ons gesteund in de beslissing om niet langer te wachten.
Lees meer

pacobleeker

Cijfer
Wat vervelend om te horen dat u Sjors heeft moeten laten inslapen. Veel sterkte de komende tijd en dank voor uw berichtje!
Lees meer

Marjon Aelen

Utrecht
Cijfer 9
Het is nu een week geleden dat ik mijn kat Sjors heb laten inslapen. Ik vond het lastig deze beslissing voor een ander levend wezen te maken. Ik heb gekozen voor dit dierenziekenhuis, omdat er open over gesproken wordt op de website en ik las dat er een inslaapkamertje was. Ik heb een prettig telefoongesprek gehad, waarbij er goed naar me geluisterd werd. Ik ben even langs gegaan om het kamertje te bekijken en ruim 2 weken later ben ik met Sjors gekomen. Ook de dierenarts ging uitgebreid met me in gesprek en gaf aan dat alles in ons tempo kon gebeuren. Ik ben er ruim anderhalf uur geweest en heb goed afscheid van Sjors kunnen nemen. Vandaag kreeg ik een kaartje met veel sterkte van alle medewerkers van het ziekenhuis. Dank jullie wel! En dank voor jullie luisterend oor en medeleven!
Lees meer

annelies van de klashorst

spaarndam
Cijfer 7
Gisteren is onze kat ingeslapen. Zij was 20 jaar oud. Ze was op. Het enige wat ik wilde weten was of het misschien nog aan de tanden lag. De dierenarts heeft in haar mond gekeken en zag heel veel tandsteen. Ik vond het jammer dat onze kat nog een onderzoek heeft gehad van de schildklier en de nieren, ik had dat onze kat willen besparen. Maar ik was al van slag en heb het toegelaten. Daar heb ik spijt van. Het dier was op en dat onderzoek was niet nodig geweest. Na dat onderzoek liet ze zich helemaal gaan en zag je dat ze de moed opgaf. Ik denk dat als een kat zo oud en op is een onderzoek niet nodig is. Verder is het inslapen goed gegaan.
Lees meer

Edith van der Kammen

Velserbroek
Cijfer 5
Helaas is het regelen na inslapen niet goed gegaan. Omdat wij de dag erna een weekend weg moesten is er op het formulier voor het dierencrematorium genoteerd dat wij niet gebeld wilden worden. Maar er was afgesproken dat wij zelf zouden bellen om de as op te halen. ( vergeten op formulier te zetten ? ) Helaas hoorden wij vandaag dat hij gezamenlijk was gecremeerd en al uitgestrooid . Snik ........
Lees meer

Deel uw eigen ervaring