Facebook
X

Nierdieet voor de hond

Een nierdieet is één van de belangrijkste onderdelen van de behandeling van nierfalen bij de hond (zie ook nierfalen bij de hond). Met een nierdieet wordt het nog werkzame deel van de nieren zoveel mogelijk ontlast waardoor uw hond een kwalitatief beter leven heeft én langer leeft.

Wat is een nierdieet?

Een nierdieet voor de hond heeft de volgende eigenschappen:
  • Het bevat een verlaagd eiwitgehalte. Eiwitten worden in de lever afgebroken waarbij het afvalproduct ureum ontstaat. Dit ureum wordt uitgescheiden via de nieren van de hond. Indien de nieren slechter werken stijgt dit ureumgehalte. Uit ureum wordt weer ammoniak gevormd (in de mondholte en maag).  Wat leidt tot ontstekingen in de mondholte en maag. Dit veroorzaakt pijn en misselijkheid. Met name bij verder gevorderd nierfalen is het belangrijk de eiwitinname door de hond te beperken.
  • De eiwitten verwerkt in het nierdieet zijn extra goed verteerbaar en hoogwaardig. Hierdoor kan de hond met minder eiwitten toch nog voldoen aan de behoefte.
  • Het fosforgehalte in een nierdieet is verlaagd. Bij honden met een nierprobleem kan dit fosforgehalte gaan stijgen aangezien fosfor ook via de nieren wordt uitgescheiden. Een verhoogd fosforgehalte is op zijn beurt weer schadelijk voor de nieren van de hond.
  • Het zoutgehalte in een nierdieet is beperkt. Zout leidt tot een hoge bloeddruk wat schadelijk is voor de nieren van de hond.
  • Toevoeging van belangrijke vitamines en kalium. Wateroplosbare vitamines en kalium worden verhoogd uitgescheiden bij honden met een nierprobleem. Daarom zijn deze toegevoegd aan een nierdieet.
  • Toevoeging van omega drie vetzuren. Deze werken ontstekingsremmend en beschermen de nieren van de hond.

Kortom, een nierdieet is erg belangrijk in de behandeling van een nierprobleem van de hond. Heeft u nog vragen? neem dan gerust contact met één van onze medewerkers op!

Een nierdieet is één van de belangrijkste onderdelen van de behandeling van nierfalen bij de hond.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn