Facebook
X

Suikerziekte dieet voor de hond

Bij een hond met suikerziekte is naast sterilisatie en behandeling met insuline een goed suikerziekte dieet ook essentieel in de behandeling van suikerziekte.

Resultaten goed dieet

Een goed dieet voor een hond met diabetes zorgt voor deze aspecten:
  • Suikerspiegel
    Door een goed suikerziekte dieet te geven is de suikerspiegel van de hond gedurende de dag een stuk stabieler. De pieken en dalen zijn veel minder extreem omdat er veel minder korte suikerketens inzitten. Deze zorgen na de opname voor een snelle stijging van de suikerspiegel bij de hond. In een suikerziekte dieet zitten koolhydraten die langzaam opgenomen worden en afgebroken worden tot suiker. Dit geeft een geleidelijke en constante aanvoer van suiker.
  • Minder insuline
    Er is minder insuline nodig om de hond te behandelen. Dit komt omdat er minder snel opneembare suikers in zit in een suikerziekte dieet voor de hond.
  • Calorie arm
    Overgewicht is een veel voorkomende bijdragende oorzaak van suikerziekte bij de hond. Daarom is een goed dieet voor een hond met suikerziekte calorie arm.

Kortom, een goed dieet is erg belangrijk voor een hond met suikerziekte. Uw hond zal zich er beter bij voelen en minder vaak problemen krijgen zoals een hypoglycaemie of andere problemen. Een dieet zoals PURINA┬« PRO PLAN┬« CANINE DM Diabetes Management heeft al deze eigenschappen en is uitermate geschikt voor honden met suikerziekte. 

De juiste voeding is essentieel!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn