Facebook
X

Huidproblemen en jeuk bij de hond

Huidproblemen en jeuk klachten komen zeer vaak voor bij de hond. Lees op deze pagina alles wat u moet weten wanneer uw hond vaak last heeft van huidproblemen en/of jeuk.

De symptomen van huidproblemen bij de hond zijn:

  • Krabben, likken en bijten.
  • Schudden met de kop en over de grond schuren met de kop. Dit wijst meestal op een oorontsteking.
  • Open plekken, en dikke en vettige huid.
  • Erg verharen en een schilferige huid.
  • Een stinkende huid.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van huidproblemen bij honden?

Er zijn veel verschillende oorzaken voor jeuk en huidproblemen bij de hond. Hieronder hebben we de meest voorkomende oorzaken van huidproblemen bij de hond op papier gezet. Aangezien er veel mogelijke oorzaken zijn voor huidproblemen bij de hond hebben we ons beperkt tot die aandoeningen die het meest voorkomen:

Hoe kan ik mijn hond met jeuk of huidproblemen nu het beste behandelen?

Om (chronische) huidproblemen of jeuk bij de hond te behandelen is het essentieel de onderliggende oorzaak te vindenEen hond met een terugkerend huidprobleem heeft altijd een onderliggende oorzaak. Wil je het probleem dus (goed) oplossen dan moet je de onderliggende oorzaak opsporen én behandelen.
Heeft uw hond een chronisch huidprobleem of jeuk? Lees dan alle bovengenoemde pagina’s om te beoordelen wat de oorzaak kan zijn. Op deze pagina’s vindt u ook de behandelmogelijkheden.
Mocht u nog vragen hebben na het lezen van deze informatie of heeft uw hond huidproblemen en/of jeuk neem dan ten alle tijden gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
demodex
Een hond met jeuk of huidproblemen behandelen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn