Facebook
X

Mijn hond eet gras

Dit is een zeer veel voorkomende vraag of probleem: waarom eet een hond gras? Er zijn verschillende oorzaken waarom een hond gras kan eten. We zien dit, vooral bij jonge honden, nog wel eens uit speelsheid. Vaak worden de grassprieten dan geplukt, maar niet doorgeslikt. Echter wijst het eten van gras bij een hond meestal op een maag (en/of darm) probleem. Door gras te eten wekt de hond een braakreflex op zodat hij of zij gaat braken.
veel-voorkomende-symptomen

Is het erg dat een hond gras eet?

Als het een enkele keer optreedt is dit niet zo erg. Vaak zien we dat de hond hierna gaat braken en als het goed is, is het probleem hierna snel over. Echter, als een hond vaak gras eet wijst dit meestal op een chronisch maag- en/of darmprobleem. Mogelijk hebben deze honden enkele of meerdere van de volgende klachten:
  • Het (frequent) uitbraken van eten
  • Het (frequent) braken op een nuchtere maag.
  • Diarree klachten
  • Borrelende darmen
  • Buikpijn
  • Afvallen

Wat kunnen de oorzaken zijn van gras eten bij de hond?

Bij acuut gras eten (met braken) moeten we met name denken aan oorzaken van acute misselijkheid. Denk hierbij met name aan een acute virusinfectie of iets verkeerds gegeten. Als een hond zeer vaak gras eet kunnen hier zeer veel verschillende oorzaken voor zijn. Kijk voor uitgebreide informatie hierover op onze informatiepagina “braken of overgeven bij de hond“.

Hoe moet ik een hond behandelen die gras eet?

Als uw hond slechts zelden gras eet is het meestal niet nodig een behandeling in te stellen. Als een hond echter zeer vaak gras eet is het verstandig de onderliggende oorzaak op te sporen en deze te behandelen. Vaak moet er dan verder onderzoek gedaan worden, zoals bloedonderzoek of een endoscopie.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn