Facebook
X

Blaasgruisdieet voor de kat

Als een kat eenmaal blaasgruis of blaasstenen heeft gehad is het erg belangrijk dat hij de rest van zijn of haar leven op een blaasgruisdieet blijft staan. Wij adviseren voor uw kat hiervoor een blaasgruisdieet te nemen van een dierenarts. Dit komt omdat wij zeer vaak meemaken dat katten anders weer blaasgruisproblemen krijgen (zie ook: blaasgruis bij de kat).

Welke kenmerken heeft een blaasgruisdieet voor de kat?

  • Een blaasgruisdieet beïnvloedt de zuurgraad van de urine van de kat. In zuurdere urine wordt veel minder snel blaasgruis gevormd (Dit geld met name voor katten met struviet blaasgruis).
  • Een blaasgruisdieet zorgt voor een meer waterige urine. Hoe minder geconcentreerd de urine is bij een kat, hoe minder snel er blaasgruis gevormd zal worden. Dit is voor alle gruissoorten belangrijk maar zeker voor calciumoxalaat.
  • In een blaasgruisdieet zijn glucosamineglycanen (GAG’s) toegevoegd. Deze ondersteunen de blaaswand bij katten met blaasproblemen.
Door een goed blaasgruisdieet te geven aan een kat kunnen we struvietgruis en stenen oplossen en calciumoxalaatstenen voorkomen. Heeft u nog vragen over blaasgruis of een blaasgruisdieet? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn