Facebook
X

Kitten voeding voor de kat

Het is een spannende fase in het leven van de kat, de ontwikkeling van een kitten net na de geboorte tot een volwassen kat. Wist u dat bij een pasgeboren kitten de (kleine) hersenen en het hart nog niet helemaal uit ontwikkeld zijn en na de geboorte nog volop door ontwikkelen? Via de moedermelk krijgt het kitten hiervoor alle belangrijke voedingsstoffen én afweerstoffen. De eerste twee dagen krijgt het kitten via het zogenaamde colostrum (dit is de eerste moedermelk) alle belangrijke afweerstoffen welke de moederpoes heeft opgebouwd in haar lichaam. Deze afweerstoffen (IgG en IgM) worden opgenomen in de bloedbaan en beschermen het kitten tegen belangrijke ziektes.
Op 5-6 weken wordt het “spannend”. Tot hiervoor kreeg het kitten nog steeds iedere dag afweerstoffen via de melk (IgA, dit werkt alleen in de darmen). Nu zal het kitten dit zelf moeten gaan aanmaken. Daarnaast neemt de afweer die het van de moederpoes kreeg via het colostrum af en zal het eigen immuunsysteem antistoffen moeten gaan aanmaken. Het kitten zal een zelf werkend immuunsysteem moeten gaan vormen.
Een goed kitten voer is essentieel in deze uitdagende fase in het leven van een kat.

Een goede voeding voor een kitten zorgt voor de juiste voedingsstoffen waardoor:

  • Het immuunsysteem van het kitten zich beter kan ontwikkelen. Dit kan door aan het voer anti-oxidanten, onverzadigde vetzuren en essentiële vitaminen toe te voegen.
  • Darmen kunnen wennen aan het opnemen van vast voedsel. Ook kan het immuunsysteem in de darm zich beter ontwikkelen. De darmen zijn het grootste afweerorgaan van een kat en komen de hele dag door in contact met vreemde en soms gevaarlijke stoffen zoals virussen en bacteriën. Kitten voeding is goed en makkelijk verteerbaar en bevat meer hoogwaardige eiwitten. Hierdoor worden darmproblemen zoals diarree tegengegaan.
  • Het kitten een mooiere en glanzende vacht krijgt. Naast goede voedingsstoffen dragen onverzadigde vetzuren hieraan bij.
Wilt u meer advies over de juiste voeding voor uw kitten? Neem dan natuurlijk gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven u graag advies!
kittenvoeding
Kitten voeding voor de kat

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn