Facebook
X

Leverdieet voor de kat

Een leverdieet voor de kat is een dieet bedoeld om de lever van de kat te ondersteunen als deze minder goed werkt. Bij katten komen geregeld leverproblemen voor. Een leverdieet kan helpen bij een kat met een verminderde leverfunctie.

Een leverdieet voor de kat heeft de volgende kenmerken:

  • Een leverdieet bevat een verminderde hoeveelheid eiwit. Een kat met leverproblemen kan hersenverschijnselen krijgen doordat vanuit eiwitten ammoniak gevormd kan worden. Een leverdieet gaat dit tegen doordat er minder eiwitten in zitten zodat er minder ammoniak gevormd kan worden. Wel gebruiken we hoogwaardige eiwitten om zo goed mogelijk aan de behoefte van de kat te kunnen voldoen.
  • Een verlaagd zoutgehalte om de bloeddruk laag te houden en vocht in de buik vorming tegen te gaan (ascites).
  • Extra toevoeging van zink en vitamine K.
  • Een verhoogd koolhydraat gehalte om aan de energiebehoefte te blijven voldoen. Dit omdat het eiwitgehalte verlaagd is.
  • Een leverdieet voor de kat bevat een verlaagd vetgehalte. De lever is nodig om lange ketenvetten af te breken. Bij een leverprobleem zal dit dus lastiger te verteren zijn voor de kat.
  • Een leverdieet voor de kat bevat toevoegingen van anti oxidanten zoals vitamine E en Silymarine. Deze laatste stof gaat levercelschade tegen.
Kortom, een leverdieet kan een belangrijk onderdeel zijn in de behandeling bij een kat met een verminderde leverfunctie.
Aangezien de vereisten voor een goed leverdieet en nierdieet nagenoeg gelijk zijn geven we katten met een leverprobleem meestal een nierdieet.
Mocht u nog vragen hebben over een leverprobleem bij de kat of meer informatie willen over een leverdieet neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
braken-kat

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn