Facebook
X

Nierdieet voor de Kat

Een nierdieet is één van de belangrijkste onderdelen in de behandeling van nierfalen bij de kat (voor meer informatie over nierproblemen bij de kat zie ook: nierproblemen bij de kat). Een nierdieet voor de kat heeft de volgende karakteristieken:
  • Een nierdieet is beperkt in eiwitten. Uit eiwitten wordt in het lichaam van de kat namelijk een afvalstof ureum gevormd. Bij een goede nierfunctie wordt dit uitgescheiden via de nieren maar bij een verslechterde nierfunctie gaat het ureumgehalte in het bloed van de kat stijgen. Ureum wordt weer omgezet in de maag van de kat tot ammoniak wat misselijkheid veroorzaakt en tot ontstekingen kan leiden in de mondholte en maag.
  • Een nierdieet bevat extra goed verteerbare en hoogwaardige eiwitten om aan de behoefte te kunnen voldoen van een kat.
  • Een nierdieet bevat minder fosfor. Fosfor wordt via de nieren uitgescheiden en kan bij nierfalen stijgen. Op zijn beurt is een verhoogd fosforgehalte in het bloed van de kat weer schadelijk voor de nieren.
  • Een nierdieet bevat een verlaagd zoutgehalte. Teveel zout leidt tot een verhoogde bloeddruk bij de kat wat schadelijk is voor de nieren.
  • Een nierdieet bevat toevoegingen aan wateroplosbare vitamines zoals vitamine D en B. Deze vitamines scheidt de kat uit via de urine. Bij nierfalen verliest een kat dus meer van deze vitamines.
  • Een nierdieet bevat extra kalium. Katten met een nierprobleem verliezen namelijk meer kalium via de nieren.
  • Extra omega drie vetzuren. Deze essentiële vetzuren hebben bewezen een ontstekingsremmend en nier sparend effect.
Kortom, een nierdieet is essentieel in de behandeling van nierfalen bij de kat. Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!
Drinkende-katten
Nierdieet voor de Kat

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn