Facebook
X

Suikerziekte dieet voor de kat

Als een kat suikerziekte heeft kan een dieet helpen de suikerziekte te behandelen. Natuurlijk is een dieet geen vervanging van medicijnen of insuline, maar als een kat met suikerziekte een speciaal suikerziekte dieet krijgt kan dit op de volgende manier bijdragen aan de behandeling:
  • Het verminderen van de benodigde hoeveelheid insuline. Dit komt omdat er minder (korte) suikers in een suikerziekte dieet zitten.
  • Het zorgen voor een stabielere suikercurve bij de kat. Dit houdt in dat het suikergehalte in het bloed van de kat minder grote schommelingen kent. Dit komt omdat de koolhydraten in dit soort diëten geleidelijk opgenomen worden.
  • Omdat veel katten met suikerziekte ook een overgewicht hebben (het is een veel voorkomende oorzaak van suikerziekte bij de kat), is een suikerziekte dieet verlaagd in calorieën en bevat dit meer vezels. Hierdoor draagt dit dieet bij aan het afvallen van de kat. Een dieet zoals PURINA® PRO PLAN® FELINE DM Diabetes Management bevat al deze eigenschappen.
Veel katten met suikerziekte kunnen, helaas soms tijdelijk, genezen van suikerziekte als ze de juiste behandeling krijgen. Als deze katten op een goed suikerziekte dieet gezet worden en blijven duurt het gemiddeld langer voordat de suikerziekte terug keert. Sommige katten kunnen levenslang zonder insuline blijven op dit dieet.
suikerziekte-dieet-voor-kat
Suikerziekte dieet voor de kat

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn