Facebook
X

Groene aanslag reiniger; gevaarlijk voor uw kat!

Het is voorjaar, de donkere dagen zijn voorbij, de deuren van de tuin gaan weer lekker open, tijd om het terras schoon te maken met groene aanslag reiniger. Let echter op, want dit middel kan voor grote problemen zorgen bij uw kat. Groene aanslag reiniger schijnt erg lekker te zijn voor de kat, waardoor sommigen er wel even van willen proeven. Of zoals een echte kat beaamd, maakt hij of zij haar pootjes netjes schoon nadat ze over het terras naar binnen zijn gewandeld en komt zo in contact met het middel.
De werkzame stof in groene aanslagreiniger, didecyldimethylammoniumchloride, heeft echter een bijtende werking op slijmvliezen en zal voor pijnlijke zweren op de tong van uw kat zorgen. De kat kan hier erg door gaan kwijlen en zal vaak stoppen met eten door de pijn die de zweren veroorzaken.

Wat kunt u doen?

Als u het vermoeden heeft dat uw kat in contact is geweest met aanslag reiniger of een ander vergif, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met één van onze klinieken. Neem de verpakking van de reiniger of het vergif mee naar de kliniek, zodat wij precies kunnen achterhalen welke stoffen uw dier heeft binnen gekregen.

Behandeling

Bij inname van bijtende stoffen is het niet verstandig om het dier te laten braken, omdat de slijmvliezen dan nogmaals in contact komen met de stof. De behandeling zal daarom vaak met name ondersteunend zijn. We zullen uw kat een pijnstiller geven en extra lekker en zacht voer aanbieden . In ernstigere gevallen zal een voedingssonde noodzakelijk zijn, zodat de kat via deze sonde eten krijgt, terwijl de zweren in de mond kunnen herstellen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn