Tips om je huisdier zomerklaar te maken
De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je huisdier zomerklaar te maken! Of je nu van plan bent om met je trouwe viervoeter naar het strand te gaan of samen een avontuurlijke vakantie te plannen, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huisdier veilig en comfortabel is tijdens de warme zomerdagen.
We delen hier graag enkele waardevolle tips en adviezen om jou en je huisdier een zorgeloze zomervakantie te bezorgen. Zorg er daarnaast voor dat je huisdier klaar is voor de zomer door een professionele zomercheck te laten uitvoeren! Maak nu een afspraak bij onze dierenkliniek en geef je huisdier de zorg die het verdient.
1. Bescherm huisdieren tegen hitte
Net als mensen kunnen huisdieren oververhit raken tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat je huisdier altijd toegang heeft tot voldoende koel drinkwater en een schaduwrijke plek om te rusten, ook op reis! Vermijd het uitlaten van je hond tijdens de heetste uren van de dag en let op tekenen van oververhitting, zoals hijgen, sloomheid en braken. Laat je huisdier nooit achter in een afgesloten auto, zelfs niet voor een korte tijd, omdat de temperatuur binnen enkele minuten gevaarlijk hoog kan worden.
Laat nooit je huisdier alleen in een afgesloten auto achter
2. Zorg voor de juiste voeding én water
3. Bescherm je huisdier tegen parasieten
Tijdens de zomermaanden zijn parasieten zoals vlooien, teken en muggen veel actiever. Bescherm je huisdier tegen deze vervelende beestjes door regelmatig anti-parasitaire behandelingen toe te dienen. Denk hierbij aan maandelijkse vlooien- en tekenbestrijding. Controleer je huisdier dagelijks op teken en verwijder ze zo snel mogelijk. Graag informeren we je tijdens de zomercheck ook over tijdig ontwormingskuur voor vakantie (en normaal ook preventief) en zandvliegjes bestrijding (waar nodig).
4. Plan vooruit als je op reis gaat
Als je van plan bent om met je huisdier op vakantie te gaan, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Controleer van tevoren of je bestemming huisdiervriendelijk is en wat de regels zijn met betrekking tot huisdieren. Zorg ervoor dat je huisdier geïdentificeerd is met een microchip en dat de contactgegevens up-to-date zijn. Neem ook voldoende voedsel, water, medicijnen, een EHBO-kit voor huisdieren en andere benodigdheden mee voor de duur van de reis. Maak regelmatig stops om je huisdier uit te laten en te laten drinken.
Laat je huisdier ook tijdig nakijken door een dierenarts voor je op vakantie gaat. Zo weet je zeker dat hij of zij gezond is voor de lange reis of voordat je hem/haar achterlaat in de zorgzame handen van je oppas.
Handige checklist:
- Gezondheidscheck
- Vaccinatie en inentingen
- Parasieten preventie
- Europees dierenpaspoort
- Chip
5. Voorkom vakantieperikelen: tijdig vaccineren
Met de zomervakantie in het vooruitzicht is het belangrijk om tijdig de vaccinaties van je huisdier te regelen. Verschillende landen hanteren specifieke regels met betrekking tot vaccinaties, zoals vaak de verplichte vaccinatie tegen hondsdolheid (Rabiës). Zorg ervoor dat je huisdier volgens de geldende regelgeving is gevaccineerd voordat je op reis gaat deze zomer. Informeer online zelf naar de vereisten van het vakantieland en laat je huisdier op tijd vaccineren bij de dierenarts om vertragingen en problemen te voorkomen. Een goede planning en naleving van de vaccinatierichtlijnen zorgen voor een zorgeloze en plezierige vakantie voor jou en je trouwe metgezel!
Check tijdig voor de zomer begint de vaccinatie-eisen van je vakantieland
6. Veiligheid in en rondom het water
Deel dit bericht met iemand!
Lees ook:
Actie: Maand van de gebitsverzorging
In februari geldt is het Maand van de gebitsverzorging waarin je een gratis gebitscontrole bij de assistente kan boeken! Help je mee het gebit van je huisdier te verbeteren?
Fotowedstrijd feestdagen
Vier de feestdagen met ons mee! Maak met jouw huisdier een leuke foto in de sfeer van de aankomende feestdagen en lever deze tot 15 december 2023 bij ons in om kans te maken op één van onze kerstcadeautjes onder de boom!
Voorbereiden op vuurwerkangst bij honden en katten
Elk jaar worden honden en katten tijdens Oud & Nieuw geconfronteerd met enorme knallen en andere enge geluiden van het vuurwerk. Vuurwerkangst is een veelvoorkomend probleem.
Wijziging in bereikbaarheid voor autoverkeer
Vanaf 1 november zal toegang via de Laan van Vlaanderen tijdens de spitsuren afgesloten zijn voor autoverkeer.
Werkzaamheden rondom Rotterdamse locaties
Belangrijke verkeerswijzigingen rondom onze Rotterdamse dierenklinieken kunnen uw bezoek beïnvloeden. Houd hier rekening mee.
Actie: Fitte Senior
Ouder worden verdient extra zorg. Doe de gezondheidscheck met 20% korting en ontdek ziektes en aandoeningen op tijd!