Kruisbandoperatie hond via TTA

Knieproblemen bij (grote) honden komen zeer veel voor. Zeer vaak is de oorzaak hiervan een gescheurde kruisband. Bij onze dierenziekenhuizen worden deze kruisbandscheuren bij de (grotere) hond geopereerd via de zogenaamde TTA Rapid operatie (Tibial Tuberosity Advancement). Voor de hele grote honden kiezen we vaak voor de TTO (Triple Tibial Osteotomie) methode, omdat die voor de zeer zware honden minder vaak complicaties geeft.
Dit zijn de nieuwste operatie methodes en voor grote honden de beste operatiemethode. Wij hebben een zeer uitgebreide informatiepagina voor klanten. Kijk op onze pagina “orthopedische problemen-kruisbandscheuren” voor meer informatie.

 

Zie hieronder als voorbeeld een filmpje over operatie bij een kruisbandscheur:

 

Kruisbandoperatie hond via TTA: een gescheurde kruisband voor de TTA operatie

Kruisbandoperatie hond via TTA: Een normaal kniegewricht bij de hond

 

Waarom zou u uw hond bij één van onze Dierenziekenhuizen (Utrecht, Amsterdam of Haarlem) laten opereren via de TTA (of TTO) operatie?

  • De TTA en TTO operatie combineert de voordelen van de oudere methode (TPLO), maar is minder ingrijpend.
  • Onze chirurg garandeert de beste zorg voor uw hond.
  • Beter resultaat bij (met name grotere) honden ten opzichte van een vervangende kruisband.

De operatiemethodes:

TTA operatie hond: Herstel van de stabiliteit na een kruisbandscheur. De rechte patellaband neemt de functie van de kruisband na de TTA operatie over.

Triple Tibal Osteotomie

Voor zeer grote honden: TTO operatie bij de hond. De rechte patellaband neemt de functie van de kruisband over. 

Om een betere indruk te krijgen hoe de TTA operatie precies verloopt, hebben wij hieronder een informatiefilm geplaatst. Hierop is te zien hoe een hond geopereerd wordt aan een gescheurde kruisband via de TTA operatie.

Scherpe prijs! Bij al onze vestigingen is de TTA altijd zeer scherp geprijsd. Informeer gerust naar de tarieven. 

Wist u dat onze chirurg Emile de operatie van de maand heeft gewonnen?

 

Indien uw hond een gescheurde kruisband heeft neem dan te allen tijde gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en u kunt bij ons snel terecht!

 

 

Reacties van anderen (4)

pacobleeker

Cijfer
Beste Meneer Schriks, Dank voor uw berichtje. We zullen per mail even contact met u opnemen om de situatie even te bespreken. Met hartelijke groet, Paco
Lees meer

jacques schriks

Schaijk
Cijfer 10
Gio Zwitserse herder heeft sinds enkele weken last met lopen. Hij is hiervoor onder behandeling bij dieren fysiotherapeut. Aanvankelijk ging dit goed maar sinds een week loopt hij kreupel, nu vermoed ze dat zijn kruisband gescheurd is. Hij heeft pijnstillers ketofen en vanmorgen gaf hij ineens bloed op. Wat is de beste behandeling hij weegt ca 45 kilo en wat zijn de kosten.
Lees meer

pacobleeker

Cijfer
Beste Nelly, Je hoeft geen echo of MRI te maken, in principe kunnen we dit tijdens een consult wel vaststellen. Het zou natuurlijk wel kunnen dat de dierenarts iets anders vermoed dan de kruisband en dat er wel aanvullend onderzoek nodig is, bijv. d.m.v. een Echo of MRI. Ik hoop dat dit je vraag volledig beantwoord! Groet, Paco
Lees meer

Nms wiik arnesen

Koog aan de Zaan
Cijfer 10
Mijn vraag luidt is het mogelijk om een totaal afgescheurde kruisband achterbeen zonder echo of MRI te constateren? Alvast bedankt Nelly
Lees meer

Deel uw eigen ervaring