Facebook
X

Chirurgie

Onze Dierenziekenhuizen zijn uitermate goed uitgerust om operaties uit te voeren bij dieren. Dit komt doordat al onze operatiekamers zijn uitgerust met moderne apparatuur om zeer veilig te kunnen opereren. Zo hebben wij in iedere operatiekamer de volgende apparatuur standaard staan:
  • Beademingsapparatuur. Hierdoor is een dier verzekerd van een optimale ademhaling tijdens de narcose.
  • Bewakingsapparatuur. Wij meten standaard het hartritme, het zuurstofgehalte van het bloed, het CO2 gehalte en de temperatuur.
  • Gasnarcose. Gasnarcose in combinatie met een startinjectie is veel veiliger dan alleen injectienarcose.
Daarnaast hebben wij altijd een operatieteam. Deze bestaat uit de chirurg, de narcose assistente en een operatieassistente. Door dit goed te scheiden is de kwaliteit van de behandeling een stuk hoger (en de kosten ook, maar veiligheid is veel belangrijker dan de kosten vinden wij). In overleg met de assistente of dierenarts kunnen bij ons de meeste chirurgische ingrepen uitgevoerd worden. Voor de operatie wordt uw dier altijd goed nagekeken. Sommige problemen zijn echter niet altijd aan de buitenkant waarneembaar, denk bijvoorbeeld aan lever- of nierproblemen. Mocht u wensen dat wij dit onderzoeken, dan kunnen wij voor de operatie een klein bloedonderzoek uitvoeren waarbij wij de belangrijkste organen nakijken. Ook gecompliceerde ingrepen kunnen bij ons worden uitgevoerd door onze zeer ervaren chirurgen.
Video afspelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn