Laparoscopische sterilisatie (kijkoperatie) hond

Bij Caressa Dierenziekenhuizen kunt u ook terecht voor een laparoscopische (via een kijkoperatie) sterilisatie van uw hond. Vroeger werd bij het steriliseren (eigenlijk castreren) van de teef een grote snede gemaakt, waarbij zowel de baarmoeder als de eierstokken verwijderd werden. Tegenwoordig weten we dat het verwijderen van de eierstokken voldoende is en volstaat een kleine snede. Laparoscopie is ideaal, omdat er maar twee kleine sneetjes nodig zijn. Bij veel praktijken worden er nog drie sneetjes gemaakt. Bij Caressa Dierenziekenhuizen echter kunnen onze dierenartsen een laparoscopische sterilisatie uitvoeren via slechts twee sneetjes! Hierdoor heeft uw hond of kat na de kijkoperatie een stuk minder pijn en herstelt zij sneller. Meestal is ze dezelfde dag al weer bijna de oude!

Bij grotere honden kunnen wij tevens tijdens de operatie de maag vastzetten. Dit doen we om een maagkanteling te voorkomen. De extra kosten hiervan bedragen €250,-.

Wij gebruiken voor de laparoscopische sterilisatie zeer moderne apparatuur. Via een klein sneetje (0.5 cm diameter) kan met een camera in de buikholte gekeken worden. Via een tweede gaatje gaat de apparatuur naar binnen. De eierstokken worden eerst aan de buikwand “opgehangen” met een dunne gebogen naald. Hierna worden de bloedvaatjes dicht gebrand waarna deze via het tweede gaatje verwijderd worden. Alleen bij grotere honden (zwaarder dan 10 kg) is het tweede gaatje iets groter (0.7 cm), omdat anders de eierstokken niet verwijderd kunnen worden.

Wij hebben meerdere artsen die een laparoscopische sterilisatie bij de hond uitvoeren. Allen zijn na een opleiding hierin ruim ervaren en wij voeren laparoscopische sterilisaties meerdere malen per week uit. Wist u dat wij ieder jaar meer dan 200 honden behandelen via een kijkoperatie?

De kosten van een laparoscopische sterilisatie bij de hond zijn iets duurder dan een “gewone” sterilisatie.  

Wij van het Dierenziekenhuis zijn trots op de kwaliteit van onze behandeling. Het is de minst pijnlijke manier van steriliseren en het veiligst. Een afspraak is zo gemaakt. Kijk onder contact voor onze contactgegevens. U kunt ook onze button rechts boven in beeld hiervoor gebruiken.

Een laparoscopische sterilisatie van een hond bij Caressa Dierenziekenhuizen

Reacties van anderen (9)

Margriet schutte

De Meern
Cijfer 10
Onze hond Joep ik gisteren laparascopisch gecastreerd door dierenarts Maaike. Wat een professionele maar vooral warme meelevende aanpak. Joep was eigenlijk diezelfde dag alweer zichzelf. Plassen, poepen, eten en drinken had zelfs interesse in zijn nieuwe speeltje. Kan deze kliniek, voor deze ingreep, van harte aanbevelen.
Lees meer

pacobleeker

Cijfer
Beste Yvonne, Neemt u telefonisch contact op met de vestiging die het dichts bij u in de buurt is, we helpen u graag! De vestigingen vindt u hier: https://dierenziekenhuizen.nl/locaties/
Lees meer

Yvonne Reijners

Roermond
Cijfer 10
Graag zou ik meer informatie willen over kijkoperatie sterilisatie. ..ik heb een akita die nu al met 6 maanden loops is geworden! Wij willen geen pups of zo maar ik twijfel of ze nu al geholpen moet worden ivm de groei??momenteel weegt ze 22 kg,en is ze nog niet volgroeid neem ik toch aan? Graag een reactie van jullie, alvast vriendelijk bedankt, groetjes Yvonne
Lees meer

pacobleeker

Cijfer
Fijn om te horen Rina, mocht er nog wat zijn dan weet je ons te vinden!
Lees meer

Rina Jongman

Nieuwegein
Cijfer 9
Ons hondje Baya (11kg) is op woensdag 18-5-2016 laparoscopisch gesteriliseerd. Die dag was zij een zielig hondje. Totdat het petshirt uitging. Ze ging na (2uur) drinken, plassen en at na 4 uur ook weer haar gewone portie. De volgende dag, zag ik dat ze wat pijntrekkingen had. Na de pijnstiller knapte ze steeds verder op. Jammer dat het geen oplosbare hechtingen zijn. Dus nog een keer terug om deze te laten verwijderen. Verder alles Top, niets op aan te merken.
Lees meer

Renata van de Bilt

De meern
Cijfer 10
Ik zou Caressa aanbevelen
Tessa heeft een laparoscopische sterilisatie gehad. Omdat zij een zwerfhondje uit Portugal is, is zij bang voor mensen. Ik mocht erbij zijn toen Tessa onder narcose ging en ik werd weer gebeld toen ze bijna klaar waren met de operatie, zodat ik er bij kon zijn als ze echt wakker werd. Tessa was de eerste twee dagen na de operatie wat rustiger dan normaal maar ze had geen pijn. Ik vergat zelfs bijna de meegekregen pijnstiller/ontstekingsremmer te geven. Mede dankzij het medical petshirt liet ze de wondjes met rust. De hechtingen zijn er nu uit en Tessa ligt tevreden in haar mand.
Lees meer

Anneke van Leersum

Veenendaal
Cijfer 10
Ik zou Caressa aanbevelen
Mijn hondje van 8 kg is laparoscopisch gesteriliseerd door dierenarts Christa. In het ziekenhuis werden we hartelijk ontvangen. Mijn hond werd eerst nagekeken en werd toen onder narcose gebracht via een infuusje terwijl ik erbij mocht blijven. Hierna namen de dierenarts en de assistente haar over en liet ik haar achter vol vertrouwen in het team. Na een klein uurtje werd ik al gebeld dat de operatie goed was verlopen dat ze al wakker begon te worden. Het is allemaal mooi en rustig verlopen. Ze had maar 2 wondjes( Diezelfde week werd ik nog nagebeld om te vragen hoe het ging. Kortom van begin tot einde was de service en zorg optimaal. Een vriendin van mij heeft een tijdje later haar Teckel laten helpen. Zij is ook door dezelfde dierenarts geopereerd. Ook bij haar is het super verlopen.
Lees meer

Anky Koch

Zoetermeer
Cijfer 10
Ik zou Caressa aanbevelen
Gisteren heeft onze 16 maanden oude Tervuerense herder Vijay een laparoscopische sterilisatie ondergaan in Utrecht. Wij waren verrast over de moderne en lichte praktijkruimte waar we werden ontvangen. Al het personeel was uitermate vriendelijk en kwamen allemaal erg professioneel op ons over. Ook, toen wij Vijay, geen 3 uur later, weer kwamen ophalen werd er alle tijd uitgetrokken om onze vragen te beantwoorden. Dames, ook namens Vijay, bedankt! PS. Iedereen vindt haar, haar rompertje erg sexy staan ;)
Lees meer

Lisanne matton

Driebergen
Cijfer 9
Ik zou Caressa aanbevelen
Mijn hond kay is laparascopisch gesteriliseerd. Alles super professioneel verlopen, hond leek er weinig van te merken. Enige minpunt is de hechtngen, zou fijner zijn als die zelf op zouden lossen omdat je nu steeds een pakje aan moet houden ( al werkte dat wel goed)
Lees meer

Deel uw eigen ervaring