Facebook
X

Laparoscopische sterilisatie (kijkoperatie) hond

Bij Caressa Dierenziekenhuizen kunt u ook terecht voor een laparoscopische (via een kijkoperatie) sterilisatie van uw hond. Vroeger werd bij het steriliseren (eigenlijk castreren) van de teef een grote snede gemaakt, waarbij zowel de baarmoeder als de eierstokken verwijderd werden. Tegenwoordig weten we dat het verwijderen van de eierstokken voldoende is en volstaat een kleine snede. Laparoscopie is ideaal, omdat er maar twee kleine sneetjes nodig zijn. Bij veel praktijken worden er nog drie sneetjes gemaakt. Bij Caressa Dierenziekenhuizen echter kunnen onze dierenartsen een laparoscopische sterilisatie uitvoeren via slechts twee sneetjes! Hierdoor heeft uw hond of kat na de kijkoperatie een stuk minder pijn en herstelt zij sneller. Meestal is ze dezelfde dag al weer bijna de oude!

Bij grotere honden kunnen wij tevens tijdens de operatie de maag vastzetten. Dit doen we om een maagkanteling te voorkomen. De extra kosten hiervan bedragen €278,-.

Wij gebruiken voor de laparoscopische sterilisatie zeer moderne apparatuur. Via een klein sneetje (0.5 cm diameter) kan met een camera in de buikholte gekeken worden. Via een tweede gaatje gaat de apparatuur naar binnen. De eierstokken worden eerst aan de buikwand “opgehangen” met een dunne gebogen naald. Hierna worden de bloedvaatjes dicht gebrand waarna deze via het tweede gaatje verwijderd worden. Alleen bij grotere honden (zwaarder dan 10 kg) is het tweede gaatje iets groter (0.7 cm), omdat anders de eierstokken niet verwijderd kunnen worden.
De kosten van een laparoscopische sterilisatie bij de hond zijn iets duurder dan een “gewone” sterilisatie.
Wij van het Dierenziekenhuis zijn trots op de kwaliteit van onze behandeling. Het is de minst pijnlijke manier van steriliseren en het veiligst. Een afspraak is zo gemaakt. Kijk onder contact voor onze contactgegevens. U kunt ook onze button rechts boven in beeld hiervoor gebruiken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn