Gewrichtsdieet of Mobility voor de hond

Bij honden met artrose kan een dieet bijdragen aan de behandeling. Er zijn verschillende diëten die gegeven kunnen worden aan honden met (chronische) gewrichtsproblemen. De werking ervan berust op verschillende ingrediënten:

  • Een (fors) verhoogd gehalte aan omega drie vetzuren zoals EPA (eicosapentaeenzuur), ETA (eicosatetraeenzuur) en DHP (docosahexaeenzuur). Deze onderdrukken de ontstekingsreactie in het gewricht. Dit is aan verschillende gewrichtsdiëten toegevoegd zoals Mobility van Royal Canin.
  • Het toevoegen van glucosaminen en chondroïtine. Zie voor meer informatie hierover voedersupplementen bij artrose. De dosis hiervan in voeding is gemiddeld genomen lager dan in de pilvormen zoals Flexadin plus.
  • Groenlipmossel. Dit is toegevoegd aan Mobility van Royal Canin. In groenlipmossel zit chondroïtine, omega drie vetzuren en vitaminen (E en C).
  • Minder calorieën. Hoe zwaarder een hond is hoe zwaarder de gewrichten belast worden. Daarom is het belangrijk een hond met gewrichtsproblemen een dieet te geven met minder calorieën zodat hij niet te zwaar wordt.
Gewrichtsdieet of mobility voor de hond

Een goede voeding kan helpen uw hond mobiel te houden.