Facebook
X

Gewrichtsdieet of Mobility voor de hond

Bij honden met artrose kan een dieet bijdragen aan de behandeling. Er zijn verschillende diëten die gegeven kunnen worden aan honden met (chronische) gewrichtsproblemen.

De werking

De werking ervan berust op verschillende ingrediënten:
  • Een (fors) verhoogd gehalte aan omega drie vetzuren zoals EPA (eicosapentaeenzuur), ETA (eicosatetraeenzuur) en DHP (docosahexaeenzuur). Deze onderdrukken de ontstekingsreactie in het gewricht. Dit is aan verschillende gewrichtsdiëten toegevoegd zoals PURINA® PRO PLAN® CANINE JM Mobility.
  • Het toevoegen van glucosaminen en chondroïtine. Zie voor meer informatie hierover voedersupplementen bij artrose. De dosis hiervan in voeding is gemiddeld genomen lager dan in de pilvormen zoals Flexadin plus.
  • Antioxidanten. In de PURINA® PRO PLAN® CANINE JM Mobility zit verhoogde antioxidanten vitamine E en C om oxidatieve stress te helpen verminderen.
  • Minder calorieën. Hoe zwaarder een hond is hoe zwaarder de gewrichten belast worden. Daarom is het belangrijk een hond met gewrichtsproblemen een dieet te geven met minder calorieën zodat hij niet te zwaar wordt.
Jonge-hond-en-oude-hond-rennen

Gewrichtsdieet voor de hond.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-mail

Volg onze Socials!

Wij delen o.a. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. 

Volg ons op Facebook en Instagram

FacebookInstagramTwitterLinkedIn