Dermatologie

Huidproblemen komen veel voor bij gezelschapsdieren (zie ook: huidproblemen bij de hond en huidproblemen bij de kat). Denk bijvoorbeeld aan allergieën en (puppy) schurft. Door middel van een grondig onderzoek, eventueel aangevuld met verder onderzoek (denk bijvoorbeeld aan microscopisch- of bloedonderzoek, bacterie- of schimmelkweken en allergietesten) kunnen we de meeste aandoeningen snel vaststellen en behandelen. Zo kunnen speciale diëten nodig zijn (bijvoorbeeld bij voedingsallergie) waarmee het probleem snel opgelost is.

Op onze medische encyclopedie hebben wij uitgebreide informatie staan over huidproblemen bij de hond en de kat. Kijk hier dus als u uitgebreide informatie wilt over huidproblemen bij dieren.

Reacties van anderen (2)

ischaswartz

Cijfer
Beste Joost, Of kamperfoelie werkt bij jeukklachten bij katten is mij niet bekend. Het is in ieder geval niet een geregistreerde behandeling. Dit betekent dat voor zover ik weet er geen goed onderzoek naar gedaan is. Je kan het natuurlijk altijd proberen. Bij jeuk aan de staart is het altijd verstandig om eens goed te controleren op vlooien. Ander adviseer ik je toch om eens langs te komen voor een second opinie. Er zijn vele mogelijke oorzaken voor jeuk bij de kat.
Lees meer

Joost

Vianen
Cijfer 7
Lapjeskat met de lente en zomer last van haar huid. 4 jaar oud en ligt graag op dakje of op schutting. Is camperfoelie mogelijk voor de allergie. In de andere jaargetijden heeft ze er geen last van. Nu heeft ze de kriebels aan haar staartje, smeren haar in met zalf van de dierenarts?
Lees meer

Deel uw eigen ervaring